Τελευταία Νέα :

15 Ιουνίου 2010

Απογραφή στην Ινδονησία κατέγραψε γυναίκα 157 ετών!

Τον άτυπο τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο διεκδικεί μία γυναίκα από τη Νότια Σουμάτρα της Ινδονησίας, η οποία, σύμφωνα με πρόσφατη απογραφή που έγινε στη χώρα, φέρεται πως είναι ηλικίας 157 χρόνων!
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της απογραφής, η Turinah, όπως είναι το όνομα της υπερ-αιωνόβιας γιαγιάς, γεννήθηκε το 1853 ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η ίδια. Είναι η χρονιά που πρωτοπαίχτηκε στη Βενετία η «La Traviata» του Giuseppe Verdi, ξέσπασε ο Πόλεμος της Κριμαίας και τοποθετήθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ οι πρώτες πινακίδες στους δρόμους και τις διασταυρώσεις!
Οι τοπικές Αρχές λένε ότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα αυθεντικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι όντως 157 ετών, αλλά η Turinah έχει μια υιοθετημένη κόρη, η οποία είναι 108 ετών! Αυτό είναι μια ένδειξη ότι ίσως να λέει την αλήθεια. Η Ινδονησία ήταν ολλανδική αποικία για 400 χρόνια μέχρι το 1945 και η Turinah υποστηρίζει ότι έκαψε όλα της τα έγγραφα με προσωπικά της στοιχεία, προκειμένου να μη συνδεθεί με μια απόπειρα των κομμουνιστών για την ανατροπή του καθεστώτος, το 1965.
Το μοναδικό άτομο που επιβεβαιωμένα ξεπέρασε τα 120 χρόνια ζωής είναι η Γαλλίδα Jeanne Calment, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών. Η Turinah φέρεται πως είναι 35 χρόνια μεγαλύτερη της Calment και μάλιστα, σύμφωνα με όσους την ξέρουν στο χωριό της, στη Νότια Σουμάτρα, λένε ότι χαίρει άκρας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.