Τελευταία Νέα :

25 Ιουνίου 2010

Το έμβρυο δε νιώθει πόνο πριν τις 24 εβδομάδες


Ένα επιχείρημα εναντίον όσων τίθενται κατά των αμβλώσεων, διατυπώνει το Royal College Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μ.Βρετανίας, που υποστηρίζει, ότι το ανθρώπινο έμβρυο δεν αισθάνεται πόνο, πριν ή και κατά τη συμπλήρωση των 24 εβδομάδων της εγκυμοσύνης.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του, το επιστημονικό προσωπικό του Royal College υπογράμμισε πως οι απολήξεις των νεύρων στον εγκέφαλο, δεν έχουν μέχρι το σημείο αυτό σχηματιστεί πλήρως, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι δεν μπορεί το έμβρυο να νιώσει πόνο πριν από αυτό το χρονικό σημείο της κυοφορίας. 
Ο καθηγητής Allan Templeton, πρόεδρος του Royal College, σε δηλώσεις του στους “Times”, τόνισε πως τα επιχειρήματα των οργανώσεων, που μάχονται κατά των αμβλώσεων, στηρίζονταν σε δεδομένα, που αφορούσαν σε πρόωρες γεννήσεις και τα οποία δεν ισχύουν για τα έμβρυα, που ακόμη βρίσκονται στη μήτρα. 
Ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξε η μελέτη, είναι το “λογικό” επακόλουθο της διαπίστωσης ότι δε νιώθει πόνο, δηλαδή ότι δεν παρίσταται ανάγκη χρήσης αναισθητικού για το έμβρυο, κατά την ίδια τη διαδικασία της άμβλωσης. 
“Δεν υπάρχει τίποτα στη μελέτη που να υποδεικνύει, ότι χρειάζεται να γίνει περαιτέρω έρευνα”, δήλωσε ο καθηγητής Templeton.
cosmo.gr
 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.