Τελευταία Νέα :

16 Ιουνίου 2010

Αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία.

Λιγότερα τμήματα που θα έχουν από 150 ως 200 αστυνομικούς και “απελευθέρωση” 
χιλίων αστυνομικών που θα βγουν σε περιπολίες, περιλαμβάνει το σχέδιο γιά την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας.

Η αρχή θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με τη συνένωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αττική, και θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη και η επαρχία.

Σύμφωνα με το σχέδιο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα 148 αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες, και Υποδιευθύνσεις που υπάρχουν σήμερα θα μειωθούν σε 50, και οι 16 υπηρεσίες της Τροχαίας σε 5. Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμά πως με τη μείωση των αστυνομικών υπηρεσιών θα αποδεσμευτούν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί που σήμερα απασχολούνται σε σκοπιές, φύλαξη κτιρίων και διοικητικές υπηρεσίες και με τον νέο σχεδιασμό θα βγουν στον δρόμο για περιπολίες. Επιπλέον θα εξοικονομηθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό που σήμερα δαπανάται για την ενοικίαση των χώρων όπου στεγάζονται τα Αστυνομικά Τμήματα. Από τα 148 κτίρια που χρησιμοποιεί η Αστυνομία, μόλις τα 25 είναι ιδιόκτητα, με αποτέλεσμα να δαπανώνται αρκετά εκατομμύρια για την ενοικίασή τους.

Ο «Καλλικράτης» της ΕΛ.ΑΣ., προβλέπει Αστυνομικά Τμήματα με προσωπικό 150-200 αστυνομικών και την κατάργηση όλων των Υποδιευθύνσεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθούν τα νέα τμήματα, για τη δημιουργία των οποίων θα ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και όχι οι διοικητικές δομές του «Καλλικράτη» του υπουργείου Εσωτερικών.

«Με εξαίρεση την Αθήνα και τον Πειραιά, που θα έχουν περισσότερα Τμήματα, στους υπόλοιπους δήμους της Αττικής θα αντιστοιχεί συνήθως ένα Αστυνομικό Τμήμα. Ενδεχομένως να υπάρξουν 2- 3 εξαιρέσεις για περιοχές με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας. Εκεί θα υπάρχει και δεύτερο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ Τμήμα θα διατηρήσει και κάθε νησί που ανήκει διοικητικά στην Αττική», αναφέρει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Τα κτίρια δεν θα έχουν εξωτερική φρουρά, όπως είχε δεσμευτεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ύστερα από την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Η φύλαξή τους θα γίνεται με κάμερες και περιπολίες αστυνομικών, στα πρότυπα των Τμημάτων στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία.

Σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα θα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι εξυπηρέτησης του κοινού, μεγάλοι χώροι κρατητηρίων και υπόγεια πάρκινγκ για τη φύλαξη των αστυνομικών οχημάτων στο πρότυπο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.