Τελευταία Νέα :

23 Ιουνίου 2010

Η μυστική εξίσωση πίσω από την ποδηλασία

Μια μαθηματική φόρμουλα με 31 αριθμούς και σύμβολα ανακάλυψαν επιστήμονες, η οποία όπως ισχυρίζονται αποκαλύπτει το μυστικό του πώς κάποιος μπορεί και κάνει ποδήλατο.
Η φόρμουλα αυτή εξηγεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστήμιου του Delft της Ολλανδίας, την κίνηση ενός ποδηλάτου, με το να συνδυάζει μια ποικιλία δυνάμεων. 
Η εξίσωση λοιπόν έχει ως εξής:

Δυνάμεις αδράνειας + γυροσκοπικές δυνάμεις + βαρύτητα + φυγόκεντρες δυνάμεις = η κλίση του σώματος και η ροπή που εφαρμόζεται στο τιμόνι ενός ποδηλάτου. 
Ιδού η εξίσωση σε σύμβολα και αριθμούς: 


Με πιο απλά λόγια δηλαδή, αν δεν είστε γρήγοροι στα πετάλια όταν βρίσκεστε στο ποδήλατο σε ίσια στάση, τότε είναι σίγουρο ότι θα πέσετε! 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Άρεντ Σβαμπ ισχύριζεται πως οι επιστήμονες έψαχναν το “μυστικό” αυτό από τη στιγμή που εφευρέθηκε το ποδήλατο.
 “Για πάνω από 100 χρόνια, οι άνρθωποι προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί ένα δίτροχο μπορεί να ισορροπεί, ακόμα και σε ένα δυνατό σπρώξιμο”. 
Εκπρόσωπος της έρευνας δήλωσε για τη φόρμουλα: "Αποδεικνύεται ότι μια βόλτα στο πάρκο με το ποδήλατο είναι πιο περίπλοκο θέμα από ότι νομίζαμε!
contra.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.