Τελευταία Νέα :

12 Ιουνίου 2010

Στα χαρακώματα για το παζάρι


Η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση την Δημοτική Αρχή Άρτας και τον Εμπορικό Σύλλογο. Έντονες είναι επίσης οι αντιδράσεις από το παρεμπόριο που ανθεί στην περιοχή, χωρίς κανένας από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να λαμβάνει μέτρα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος, μετά και την Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε, απευθύνεται εγγράφως στον Δήμο και τη Νομαρχία, ζητώντας να βάλουν φρένο στο παρεμπόριο και συνάμα να μην προχωρήσει η διοργάνωση του παζαριού, αφού υπό την παρούσα οικονομική κατάσταση, θα οδηγήσει στο χείλος της χρεοκοπίας τον τοπικό εμπορικό κόσμο.
Στην επιστολή του εμπορικού συλλόγου αναφέρεται: «Η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας που πραγματοποιήθηκε την 31/05/2010 αποφάσισε ομόφωνα για τα εξής:
1. Να ζητήσει από την Δημοτική αρχή και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν άμεσα, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο του παρεμπορίου που τα τελευταία χρόνια δρα ανεξέλεγκτο στην πόλη και στο νομό, είτε με την μορφή πλανόδιων πωλητών, είτε με πάγκους και αυτοκίνητα.
2. Να μην πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη για το έτος 2010 γιατί η οικονομική κρίση που πλήττει την πόλη μας είναι πολύ μεγάλη και τα εμπορικά καταστήματα βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας. Χρόνια τώρα οι Αρτινοί έμποροι και επαγγελματίες αλλά και γενικότερα η τοπική οικονομία, δέχονται για μεγάλο χρονικό διάστημα τις οικονομικές επιπτώσεις της εμποροπανήγυρης που μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια με απόφαση τους Δήμου της Άρτας επεκτάθηκε και χρονικά, αδιαφορώντας για τις αιτιολογημένες αντιδράσεις των εμπόρων της περιοχής αλλά και για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για αλλαγές στην εμποροπανήγυρη και την δημιουργία εκθεσιακού πολυκέντρου.
Πιστεύουμε ότι ο σκοπός της Δημοτικής αρχής είναι η προστασία και η καλυτέρευση της ζωής όλων των πολιτών γι' αυτό ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση στα λογικά και δίκαια αιτήματα μας. Κάθε άλλη απόφαση θα είναι σε αντίθεση με τα παραπάνω και θα αποτελέσει ισχυρό και τελειωτικό πλήγμα στην τοπική οικονομία, κάτι που θα σας φέρει αντιμέτωπους με όλο τον Αρτινό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.