Τελευταία Νέα :

21 Ιουνίου 2010

Στη συντριπτική πλειοψηφία τριμελή τα τοπικά συμβούλια στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές


Στην συντριπτική πλειοψηφία τους τριμελή θα είναι τα τοπικά συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων που θα προκύψουν από τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου. Ο αριθμός των συμβουλίων καθορίζεται με βάση τον πληθυσμό της καθεμιάς δημοτικής κοινότητας (χωριού). Δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων αναδεικνύουν έναν σύμβουλο, με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων τα συμβούλια είναι τριμελή και με πληθυσμό μεταξύ 10.000 έως 50.000 κατοίκους τα συμβούλια είναι 11μελή.
Ενδεκαμελές στο νομό μας θα είναι μόνο το τοπικό συμβούλιο Αρταίων γιατί διαθέτει πληθυσμό 23.863 κατοίκους, ενώ από έναν τοπικό σύμβουλο θα εκπροσωπούνται οι δημοτικές κοινότητες Κτιστάδων, Αγνάντων, Κάτω Καλεντίνης και Καψάλων Αθαμανίας Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Ρετσιανών Καλεντίνης Δήμου Καραϊσκάκη, Δαφνωτής, Σκούπας, Φανερωμένης Δήμου Ξηροβουνίου (και τώρα Αρταίων), Κορωνησίας, Στρογγυλής Αμβρακικού (και τώρα Δήμου Αρταίων).
Πενταμελή θα είναι τα τοπικά συμβούλια Πέτα, Κομποτίου και Νεοχωρίου. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι τριμελή.
Δήμος Αρταίων (σύνολο πληθυσμού 41.814 κάτοικοι)
Ας δούμε συνολικά τον αριθμό των τοπικών συμβούλων σε κάθε πρώην «Καποδιστριακό» Δήμο ξεκινώντας από τον Δήμο Αρταίων. Στο Δήμο Βλαχερνών με τα χωριά Κορφοβουνίου (τριμελές τοπικό συμβούλιο), Γριμπόβου (τριμελές), Βλαχέρνας (τριμελές), Γραμμενίτσας (τριμελές), το σύνολο των τοπικών συμβούλων είναι 12.
Στον Δήμο Φιλοθέης με τα χωριά Αγίου Σπυρίδωνα (τριμελές), Καλαμιάς (τριμελές), Καλοβάτου (τριμελές), Κιρκιζατών (τριμελές), Ρόκκας (τριμελές), Χαλκιάδων (τριμελές), το σύνολο των συμβούλων είναι 18.
Στο Δήμο Αρταίων έχουμε: Αρταίων (11μελές), Κωστακιών (τριμελές), Κεραματών (τριμελές), Λιμίνης (τριμελές), το σύνολο των τοπικών συμβούλων είναι 20.
Στο Δήμο Ξηροβουνίου με τα χωριά Αμμοτόπου (τριμελές), Δαφνωτής (μονομελές), Καμπής (τριμελές), Παντάνασσας (τριμελής), Πιστιανών (τριμελές), Ροδαυγής (τριμελές), Σκούπας (μονομελές), Φανερωμένης (μονομελές), το σύνολο των τοπικών συμβούλων είναι 18.
Στο Δήμο Αμβρακικού με τα χωριά Ανέζας (τριμελές), Βίγλας (τριμελές), Γαβριάς (τριμελές), Καλογερικού (τριμελές), Κορωνησίας (μονομελές), Πολυδρόσου (τριμελές), Ράχης (τριμελές), Στρογγυλής (μονομελές), το σύνολο των τοπικών συμβούλων είναι 21.
Γενικό σύνολο τοπικών συμβούλων στον «Καλλικράτειο» Δήμο Αρταίων 89.
Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων (σύνολο πληθυσμού 12.069 κάτοικοι)
Στο Δήμο Αγνάντων με τα χωριά Αγνάντων (τριμελές), Γραικικού (τριμελές), Καταρράκτη (τριμελές), Κουκουλίων (τριμελές), Κτιστάδων (μονομελές), Λεπιανών (τριμελές), Μικροσπηλιάς (τριμελές), Ράμιας (τριμελές), το σύνολο των τοπικών συμβούλων είναι 22.
Στο Δήμο Αθαμανίας με τα χωριά Αθαμανίου (τριμελές), Ανεμοράχης (τριμελές), Βουργαρελίου (τριμελές), Διστράτου (τριμελές), Κάτω Αθαμανίου (τριμελές), Κάτω Καλεντίνης (μονομελές), Καψάλων (μονομελές), Κεντρικού (τριμελές), Κυψέλης (τριμελές), Μεσούντας (τριμελές), Παλαιοκάτουνου (τριμελές), Τετρακώμου (τριμελές). Το σύνολο των τοπικών συμβούλων είναι 32.
Στα Θεοδώριανα το τοπικό συμβούλιο θα είναι τριμελές όμως στους Μελισσουργούς.
Γενικό σύνολο τοπικών συμβούλων στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων 60.
Δήμος Νικολάου Σκουφά (σύνολο πληθυσμού 15.235 κάτοικοι)
Στον Δήμο Πέτα με τα χωριά Πέτα (πενταμελές), Μαρκινιάδας (τριμελές), Μεγάρχης (τριμελές), το σύνολο των τοπικών συμβούλων είναι 11.
Στον Δήμο Κομποτίου με τα χωριά Κομποτίου (πενταμελές), Σελλάδων και Φωτεινού (τριμελή) το σύνολο των τοπικών συμβούλων είναι 11.
Στον Δήμο Αράχθου με τα χωριά Αγίας Παρασκευής (τριμελές), Ακροποταμιάς (τριμελές), Λουτροτόπου (τριμελές), Νεοχωρίου (πενταμελές), Παχυκαλάμου (τριμελές), Περάνθης (τριμελές), Συκιών (τριμελές), κοινότητα Κομμένου (τριμελές), το σύνολο των τοπικών συμβούλων είναι 26.
Γενικό σύνολο τοπικών συμβούλων στο Δήμο Νικ. Σκουφά 48.
Δήμος Γ. Καραϊσκάκη (σύνολο πληθυσμού 9.016 κάτοικοι)
Στον Δήμο Ηρακλείας με τα χωριά Άνω Καλεντίνης (τριμελές), Βελεντζικού (τριμελές), Διχομοιρίου (τριμελές), Ρετσιανών (μονομελές), το σύνολο των τοπικών συμβούλων είναι 10.
Στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη με τα χωριά Δημαριού, Διασέλλου, Κλειδιού, Πέτρας, Σκουληκαριάς (όλα τριμελή) το σύνολο των τοπικών συμβούλων είναι 15.
Στον Δήμο Τετραφυλίας με τα χωριά Αστροχωρίου, Ελάτης, Καστανιάς, Μεγαλόχαρης, Μεσοπύργου, Μηλιανών, Πηγών (όλα τριμελή), το σύνολο των τοπικών συμβούλων είναι 21.
Γενικό σύνολο τοπικών συμβούλων στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη 46.
clicknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.