Τελευταία Νέα :

29 Ιουνίου 2010

Αδυνατίστε πίνοντας παγωμένο νερό!

Ο παραπάνω τίτλος δεν είναι παραπλανητικός. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένος, έχοντας όμως μια τεράστια και βασική προϋπόθεση: να τρώτε σωστά και να γυμνάζεστε.
Έτσι λοιπόν, αν θέλετε να χάσετε επιπλέον θερμίδες, πιείτε παγωμένο νερό. 
Αυτό θα ενεργοποιήσει εκείνο τον μηχανισμό του σώματος, ο οποίος ανεβάζει τη θερμοκρασία του παγωμένου νερού, προκειμένου να “ισορροπήσει” με τη θερμοκρασία του σώματος, με το να καταναλώνει θερμίδες. 
Έτσι λοιπόν, ο οργανισμός καίει τις θερμίδες που χρειάζεται προκειμένου να εναρμονίσει το παγωμένο νερό με την κανονική του θερμοκρασία, και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα. 

Ας υπολογίσουμε όμως πόσες ακριβώς θερμίδες θα κάψετε: 
Υποθέτουμε ότι πίνετε μισό λίτρο παγωμένου νερού. Η θερμοκρασία του νερού εκτιμάται γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία του σώματος στους 37 βαθμούς Κελσίου. 
Το σώμα για να ανεβάσει την θερμοκρασία ενός γραμμαρίου νερού κατά 1 βαθμό Κελσίου πρέπει να κάψει 1 θερμίδα. 
Έτσι λοιπόν, για ένα ποτήρι μισού λίτρου, το σώμα πρέπει να ανεβάσει περίπου 500 γραμμάρια νερού από τους 0 στους 37 βαθμούς Κελσίου. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να κάψει 17.508 θερμίδες, ή 17,5 Kcal. 
Έτσι λοιπόν ένα λίτρο παγωμένου νερού καίει 35 θερμίδες, και δύο λίτρα – ποσότητα που σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο σε καθημερινή βάση – καίνε 70 θερμίδες. 
Μαζί με καλή δίαιτα και άσκηση είστε έτοιμοι για παραλία! 
cosmo.gr 

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.