Τελευταία Νέα :

28 Ιουλίου 2010

Καταστρέφονται 18 εκατ. εμβόλια της γρίπης Α στην Ολλανδία

Το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην καταστροφή περίπου 18 εκατομμυρίων εμβολίων κατά της γρίπης των χοίρων, τα οποία δε χρησιμοποιήθηκαν και των οποίων η μεταπώληση ήταν αδύνατη, καθώς πλησίαζε η ημερομηνία λήξης τους.

Η ολλανδική κυβέρνηση, κατά την περίοδο της έξαρσης του ιούΗ1Ν1, αγόρασε 31 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν οι 11 εκατομμύρια.
Τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώθηκε πως 19 εκατομμύρια εμβόλια επρόκειτο να μεταπωληθούν, ωστόσο, η ολλανδική κυβέρνηση κατάφερε να διαθέσει μόνο 257.000 σε άλλες χώρες.
“Αρχίσαμε να καταστρέφουμε τα εμβόλια. Τους επόμενους μήνες, 17,8 εκατ. εμβόλια θα καταστραφούν διότι πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους”, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Ίνγκε Φρέρικσεν.
“Η κυβέρνηση θα κρατήσει 2,2 εκατ. εμβόλια η ημερομηνία λήξης των οποίων είναι μεταγενέστερη για "την περίπτωση που ο ιός επιστρέψει με την μια ή την άλλη μορφή”,δήλωσε η Φρέρικσεν.
Στην Ολλανδία, περίπου 2.156 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων νοσηλεύθηκαν μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου του 2009, εκ των οποίων οι 53 έχασαν τη ζωή τους, από επιπλοκές που συνδέθηκαν με τη νέα γρίπη.
Σημειώνεται ότι, πρόσφατα, το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας όσον αφορά τους χειρισμούς του ΠΟΥ για τη συγκεκριμένη ασθένεια, σημειώνοντας ότι“προκλήθηκε αδικαιολόγητος πανικός και κατασπαταλήθηκαν δημόσιοι πόροι”.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.