Τελευταία Νέα :

2 Ιουλίου 2010

Έως 500 ευρώ για ένα "παράνομο" τσιγάρο...

Μάλλον θα πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά όσοι από 1η Σεπτεμβρίου επιχειρήσουν να καπνίσουν σε κλειστό δημόσιο χώρο. Σύμφωνα με τις νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις τα πρόστιμα για τους παραβάτες καπνιστές θα είναι τσουχτερά, καθώς θα κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ.
Επιπλέον, σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων χώρων θα επιβάλλεται πρόστιμο από 500 – 10.000 ευρώ, ενώ σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης του παρόντος, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα είναι επίσης από 500 έως 10.000 ευρώ. 
Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία την χορήγησε. 
Τέλος, σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ. 
Από τη διάταξη εξαιρούνται χρονικά τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης, άνω των 300τ.μ., με ζωντανή μουσική, για τα οποία η απαγόρευση του καπνίσματος θα ισχύσει ένα χρόνο μετά από 1/06/2011. 
Αν και στην Ελλάδα ισχύει κατά γράμμα η ρήση: "Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού..." 
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.