Τελευταία Νέα :

2 Ιουλίου 2010

Εποχή Σάντος στην Εθνική

Τα νέα παιδιά του σήμερα θα απαρτίζουν την Ελλάδα του αύριο" . Ο Φ. Σάντος κατά την παρουσίασή του από την ΕΠΟ, εξέφρασε τον σεβασμό του για τον Ρεχάγκελ, ανέλυσε τη φιλοσοφία του και αναφέρθηκε στους νέους κανόνες της Εθνικής ομάδας.
Ο νέος τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, στην αρχική του τοποθέτηση, μίλησε στην ελληνική γλώσσα και χειροκροτήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου που έδωσαν το "παρών" στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
"Ευχαριστώ για την πρόσκληση να προπονήσω την εθνική ομάδα. Με τιμά ιδιαίτερα και δεν θα μπορούσα να πω όχι. Είναι μεγάλη τιμή που σήμερα είμαι προπονητής της εθνικής. Τα τελευταία εννέα χρόνια ήταν πολύ σημαντικά για την εθνική ομάδα με αποκορύφωμα το 2004. Ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες έγραψαν τα ονόματά τους στις χρυσές σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένας κύκλος τελείωσε και ένας ξεκινά. Χρειάζεται προσπάθεια για να παραμείνει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. 
Είναι μια πρόκληση μεγάλη, αλλά εμένα μου δίνει πολλά κίνητρα. Με ξέρετε, ότι θα είμαι δοσμένος ψυχή και σώμα. Με συνεργασία με τον κύριο Φύσσα, με τον οποίο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, η δουλειά θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ σημαντική. Το ίδιο και η συνεργασία με τους παίκτες. Θα δουλέψουμε στο 200 τοις εκατό ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας", ήταν αρχικά τα λόγια του νέου τεχνικού της Εθνικής, στα ελληνικά. 
Μιλώντας στη συνέχεια στα πορτογαλικά, τόνισε: Κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο δουλειάς. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ επιτυχημένα, αλλά εγώ από τη στιγμή που αρχίζω έχω δική μου φιλοσοφία. Θα προσπαθήσω να περάσω τα στοιχεία που θέλω. Ο τρόπος παιχνιδιού θα είναι διαφορετικός, αλλά ο στόχος θα είναι πάντα ο ίδιος, η νίκη. Τα λόγια είναι περιττά, στο ποδόσφαιρο. Μεγαλύτερη αξία έχουν οι πράξεις και φυσικά η νίκη. Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Η πλειοψηφία των παικτών με γνωρίζει, σίγουρα θέλουμε να έχουμε μια ομάδα δυνατή και ανταγωνιστική και παράλληλα να παίξουμε καλά με συγκεκριμένο μοντέλο και φιλοσοφία, διαφορετική από τον προκάτοχο.
Οκτώ χρόνια που είμαι εδώ είναι πολλά, έχω δυσκολία να μιλήσω αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα να καταλάβω ελληνικά, νιώθω πολύ καλά με γενικότερα την κουλτούρα της χώρας. Θα αντιπροσωπεύουμε την Ελλάδα, οπότε είναι τελείως διαφορετικό από σύλλογο. Αυτή η αντίληψη είναι σημαντική, αλλά αυτό πρέπει να το δείχνουμε μέσα κι έξω από το γήπεδο. Πρέπει να δείχνουμε καρδιά, μέσα στον αγώνα οργάνωση, καθαρό μυαλό και ξέρω και είμαι σίγουρος ότι σ' αυτό θα έχουμε επιτυχία. Ξέρω τι πάθος έχουν οι Έλληνες. Είναι σίγουρος ότι οι παίκτες θα δίνουν το 200 τοις εκατό για να συνεχίζουμε να δίνουμε χαρά στους Έλληνες 
Είναι διαφορετικός ο τρόπος δουλειάς στην εθνική, γιατί δεν θα έχω τους παίκτες κάθε μέρα, θα τους έχουμε για σύντομα μικρά διαστήματα. 
Θα πρέπει συνεπώς, αυτά να τα εκμεταλλευθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε αυτή το δουλειά. προετοιμασία, δουλειά γραφείου για το πλάνο και την οργάνωση για να τα περάσουμε όλα αυτά στους παίκτες, ώστε να καταφέρουμε μετά, στις λίγες προπονήσεις, οι παίκτες να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. 
Το θυμάμαι τον τελικό του Euro το 2004, ήταν μέρα γλυκόπικρη για μένα. Δεν το πήρε η Πορτογαλία, αλλά τουλάχιστον νίκησε η δεύτερη πατρίδα μου. Τα έξι αυτά χρόνια από τότε, ήταν χρόνια με επιτυχίες και με εξαίρεση το 2006, η Ελλάδα έδωσε το παρόν σε όλες τις διοργανώσεις. Εμείς θέλουμε να το διατηρήσουμε αυτό, η Ελλάδα να είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα ραντεβού. Εμένα δεν με αγχώνει αυτό, όσα έχει πετύχει η εθνική, αντίθετα με κάνουν ευτυχισμένο. Η εθνική, αντιπροσωπεύει την εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και σίγουρα αυτή η παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις είναι θετική. Δεν υπάρχει άγχος, αλλά περισσότερα κίνητρα για να πετύχουμε τα ίδια και ακόμα περισσότερα. 
Να εκμεταλλευθούμε αυτή την καλή ευκαιρία και να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα τις εθνικές ομάδες. Το πιο σημαντικό είναι οι νίκες της εθνικής, αλλά και η οργάνωση είναι σημαντική. Οι νέοι του σήμερα θα είναι στην εθνική ανδρών του αύριο και θα δουλέψουμε πολύ σ αυτόν τον τομέα. 
Θέλω να εκφράσω σεβασμό μου για τον Ρεχάγκελ. Το όνομα του θα μείνει χαραγμένο για όλα αυτά που πέτυχε. Δεν μπορώ από σεβασμό να κρίνω τη δουλειά του. Ξεκινάει ένα νέος κύκλος, κάποια πράγματα θα αλλάξουν. Από σήμερα, θα παρουσιαστούν νέοι κανόνες, νέος τρόπος παιχνιδιού, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Και το γεγονός ότι θα γίνουν αλλαγές δεν πρέπει να εκληφθεί ως κριτική στον προκάτοχο. Δεν σημαίνει ότι είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι, απλά είμαστε διαφορετικοί. 
Θα μείνω μόνιμα στην Ελλάδα και θα πρέπει να δουλέψω σκληρά. Θέλω να εκμεταλλευθώ όλο το χρόνο, ώστε να συνεργαστούμε με τους κυρίους Πιλάβιο και Φύσσα σε όλους τους τομείς. 
Θέλουμε να δώσουμε το δικό μας τρόπο σκέψης, κυρίως για τις εθνικές ομάδες που είναι πιο κοντά στην ανδρών. Επεξεργαζόμαστε τη δημιουργία μας νέας εθνικής ομάδας (ενδιάμεσα στη Ελπίδων και την Ανδρών). Αυτό θα το σκεφτούμε όμως πολύ σοβαρά, δεν θα πάμε σε βιαστικές κινήσεις, θα είμαστε σε επαφή με τους συλλόγους, θα μιλάμε και με τις ομάδες, ώστε να ξέρουμε τι να απαιτήσουμε από τους ποδοσφαιριστές. Θα ανεβάσουμε το επίπεδο της παρακολούθησης των παικτών, κι όχι μόνο με στόχο μόνο την ανδρών, αλλά για να δημιουργηθεί μια βάση, αλλά και μια νέα νοοτροπία. Αύριο δεν θα είναι έτοιμα όλα, αλλά θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. 
Εμένα η Ελλάδα μ' αρέσει. Το σημαντικό είναι να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Όπως είχα δηλώσει, ήμουν σε μια φάση που ήθελα αλλαγές για το τι θέλω να κάνω στην καριέρα μου. Δεν μπορούσα να πω όχι σε μια τέτοια πρόταση, η καρδιά μου δεν μου το επέτρεπε. Είναι πολύ μεγάλη αλλαγή στην επαγγελματική μου καριέρα, Υπάρχουν πολλές ευθύνες, αλλά με γοητεύει αυτή η αλλαγή, να είναι εδώ και να κάνω πράγματα στα οποία πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω. Θα ήθελα πολύ μ' αυτή την ευκαιρία να βοηθήσω το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει βήματα μπροστά, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, που ως τώρα είναι καταπληκτικά. 
Να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε η παρουσία του ελληνικού ποδοσφαίρου στις μεγάλες διοργανώσεις να είναι συνεχής. 
Πριν από πρώτο φιλικό θα μπορώ να σας πω περισσότερα και με λεπτομέρειες τι θέλω να αλλάξω και πως θα γίνει αυτό. Έχουμε πολλά ακόμα να πούμε με πρόεδρο. Θέλετε να ακούσετε πολλά για αλλαγές και νέα νοοτροπία, το καταλαβαίνω, αλλά θα πούμε σύντομα περισσότερα.
Όσον αφορά όμιλο και ομάδες, έχουμε ήδη ξεκινήσει να βλέπουμε τη Γεωργία και την Κροατία, έχουμε δει τις τελευταίες μέρες παιχνίδια και ήδη αναλύουμε. Από την πρώτη στιγμή κάνουμε αυτή τη δουλειά με το βοηθό μου, τον Ρικάρντο Σάντος. Έχουμε λίγο χρόνο και η δουλειά προπαρασκευαστικά, πρέπει να είναι πολύ καλή.
Πολλοί παίκτες με ξέρουν, ξέρουν τι ζητάω, ώστε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα αυτό του λίγου χρόνου. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, πρέπει να δουλεύουμε στα όρια μας. 
Οι δύσκολες στιγμές του παρελθόντος δεν υπάρχουν στο μυαλό μου. Είμαι εδώ για να βοηθήσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Πιλάβιος: "Ένας νέος κύκλος ανοίγει"
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, τόνισε: Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ένας νέος ανοίγει. Προτού καλωσορίσω το νέο, εκφράζω βαθύτατες ευχαριστίες στον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος έφθασε το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ που έφθασε. Δίπλα μου ο κ. Σάντος, επελέγη να είναι ο νέος προπονητής. Όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία. Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής. 
Βλέπετε έναν άνθρωπο συγκροτημένο, χαμηλών τόνων και δικαιώνει την επιλογή μας Θα έχει τη συνολική ευθύνη των εθνικών ομάδων και θα έχει την επίβλεψη. Έχει ήδη παρουσιάσει κάποιες σκέψεις για οργάνωση και φιλοσοφία, θα τεθούν και άλλες ιδέες του υπ όψιν μας και νομίζω ότι θα προχωρήσουμε πολύ καλά. 

Φύσσας: "Θα μας κάνει όλους υπερήφανους"
Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας, υποστήριξε: Να ευχηθώ ότι καλύτερο στον Φερνάντο Σάντος. Είναι επαγγελματίας 200 τοις εκατό Θα δουλέψουμε σε επαγγελματικά πλαίσια και θα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, Θα συνεχίσουμε το έργο των τελευταίων εννέα ετών, όλοι μαζί σαν γροθιά. Ευχαριστώ τον κ. Ρεχάγκελ γιατί μου πέρασε μια διαφορετική φιλοσοφία, μίλησε στις ψυχές μας, κάναμε επιτυχίες και ήρθε η ώρα που αποφάσισε να μην συνεχιστεί η συνεργασία. Τώρα όλοι είμαστε χαρούμενοι που αρχίζει ο νέος κύκλος. Είναι επιλογή του προέδρου και νομίζω ότι θα μας κάνει όλους υπερήφανους. 
contra.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.