Τελευταία Νέα :

10 Ιουλίου 2010

Η πολύ τηλεόραση "αποχαυνώνει" τα παιδιά

Διαταραχές στην προσοχή και τη συγκέντρωση των παιδιών στο σχολείο προκαλεί η πολύωρη παραμονή τους μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, η οποία ήρθε να επιβεβαιώσει κάτι, που λίγο πολύ όλοι ξέραμε.
Αν και οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη, παραδέχονται ότι τα ευρήματά τους δεν επαρκούν για να αποδείξουν ότι η υπερβολική έκθεσή τους μπροστά στην τηλεόραση προκαλεί άμεσα διαταραχές στην προσοχή, η σχέση των δύο θεωρείται βέβαιη.
Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Άιοβα, παρακολούθησαν περισσότερα από 1.300 παιδιά για ένα χρόνο, τα οποία κλήθηκαν να σημειώνουν, με τη βοήθεια των γονιών τους, πόση ώρα παρακολουθούσαν τηλεόραση ή έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια.
Εν συνεχεία, οι δάσκαλοι των παιδιών κλήθηκαν να αναφέρουν, πώς οι μαθητές συμπεριφέρονταν στο σχολείο και αν εμφάνιζαν προβλήματα προσοχής.
Το συμπέρασμα ήταν ότι οι μαθητές που είχαν παραμείνει πάνω από δύο ώρες την ημέρα μπροστά σε μία τηλεόραση ή έναν υπολογιστή, όριο που θέτει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, ήταν 67% πιθανότερο να παρουσιάζουν έλλειμμα στην ικανότητα προσοχής άνω του μέσου όρου,ενώ διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν έλλειμμα προσοχής εμφάνισαν και προπτυχιακοί φοιτητές που παρακολουθούσαν τηλεόραση ή έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια για πάνω από δύο ώρες την ημέρα.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας στο Reuters Health, ο Ντάγκλας Τζένταϊλ, μέλος της ερευνητικής ομάδας, υπογράμμισε πως προηγούμενες έρευνες ενοχοποιούν επίσης την τηλεόραση για αύξηση της επιθετικότητας και για παχυσαρκία.
Η Δρ Μίριαμ Μάσλοου, ειδική στη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, μιλώντας επίσης στο Reuters Health, υποστήριξε πως η τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια, δεν προκαλούν άμεσα προβλήματα προσοχής, ωστόσο μπορεί να επιδεινώσουν υπάρχοντα προβλήματα.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.