Τελευταία Νέα :

15 Ιουλίου 2010

Ξέχασαν ασκούς με με αίμα στο ΚΤΕΛ!

Ενα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην Λάρισα, όταν ανακαλύφθηκε ότι στο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ της πόλης είχε ξεχαστεί για δέκα ημέρες ψυγείο που περιείχε ασκούς με αίμα.
Το εν λόγω περιστατικό οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω των περικοπών στα νοσοκομεία και μέχρι να υπογραφεί νέα σύμβαση με εταιρείες μεταφοράς, η διαδικασία γίνεται με φορητά «ψυγεία» μέσω του ΚΤΕΛ.
Για το θέμα, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Καραμπάτσας, διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί κατ' αρχήν πόση είναι η ποσότητα του «χαμένου» αίματος και βεβαίως ποιός ξέχασε να το παραλάβει και τέλος εάν ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο για την αποστολή του, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε από το Γενικό Νοσοκομείου Καρδίτσας.
Από το κέντρο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας υπογράμμιζαν πάντως, ότι η εν λόγω ποσότητα αίματος δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για λόγους ασφαλείας.
Επισημαίνεται, ότι τα φορητά ψυγεία που μεταφέρεται το αίμα, μπορούν να το διατηρήσουν ασφαλές προς χρήση για κάποιες ώρες και όχι για δέκα ημέρες που υπολογίζεται ότι παρέμεινε στο ΚΤΕΛ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.