Τελευταία Νέα :

7 Ιουλίου 2010

Αποδείξεις… πάσει θυσία στα ταξί

Χειρόγραφες αποδείξεις θα πρέπει να εκδίδουν οι ταξιτζήδες σε περίπτωση βλάβης των φορολογικών τους μηχανισμών ή μη έγκαιρης εγκατάστασης των νέων μηχανισμών έκδοσης αποδείξεων, ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Όμως… μπορούν να δηλώσουν απώλεια του βιβλιαρίου συντήρησης χωρίς πρόστιμα.
Έτσι, οι επαγγελματίες ταξί, οι οποίοι εντάσσονται υποχρεωτικά από την 1-7-2010 στο νέο σύστημα λογιστικού προσδιορισμού (το εισόδημά τους δηλαδή θα προσδιορίζεται με βάση τα βιβλία τους και την έκδοση αποδείξεων και όχι τεκμαρτά) μπορούν στην περίπτωση που έχουν απολέσει το βιβλιάριο συντήρησης να εκδώσουν νέο βιβλιάριο από τους αρμόδιους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς φορολογικών ταξιμέτρων, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου , χωρίς να πληρώνουν πρόστιμο στην εφορία για την απώλεια του βιβλιαρίου και χωρίς ο επαγγελματίας να επιδεικνύει αντίγραφο πράξης επιβολής προστίμου λόγω απώλειας ΒΣΕ.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.