Τελευταία Νέα :

6 Ιουλίου 2010

Αποκρυπτογράφηση των κρυφών μηνυμάτων του Πλάτωνα

Τα κρυφά μηνύματα του Πλάτωνα διατείνεται πως αποκρυπτογράφησε μία ομάδα ερευνητών, με τον Dr Jay Kennedy, ιστορικό και φιλόσοφο στο Κέντρο Ιστορίας της Επιστήμης, Τεχνολογίας και Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, να υποστηρίζει πως ανακάλυψε το μοτίβο των συμβολισμών του Πλάτωνα που προσέδιδε μουσικότητα στη γραφή του.
Ο Πλάτωνας, όπως υποστηρίζει με ανακοινώσεις του ο Jay Kennedy, υπήρξε οπαδός της θεωρίας τουΠυθαγόρα πως οι πλανήτες και τα αστέρια παράγουν μία μη ακουστή μουσική, την περίφημη “αρμονία των σφαιρών”.
Βάδισε στα χνάρια του Πυθαγόρα, όπως διατείνεται ο Jay Kennedy, και είχε την πεποίθηση πως τα μυστικά του σύμπαντος μπορούν να οριστούν από τα μαθηματικά και τους αριθμούς. Μάλιστα, χρησιμοποίησε μία μυστική διάταξη των συμβόλων, έναν “πλατωνικό κώδικα”, για να προσδώσει μουσική δομή στη γραφή του.
Ο Dr Jay Kennedy, που έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στον ακαδημαϊκό κόσμο με τη μελέτη του, επισημαίνει πως κλειδί για να “σπάσει” τον κώδικα υπήρξαν οι 12 νότες της ελληνικής μουσικής κλίμακας, η οποία ήταν πολύ διαδεδομένη μεταξύ των οπαδών του Πυθαγόρα.
Με τη χρήση της τεχνολογίας των υπολογιστών, αποκατέστησε εκδοχές των χειρογράφων του Πλάτωνα στην αρχική τους μορφή, που, όπως σημείωσε ο Jay Kennedy, αποτελούνταν από σειρές 35 χαρακτήρων χωρίς διαστήματα ή σημεία στίξης.
"Οι μυστικοί κώδικες του Πλάτωνα δεν είναι κάτι νέο. Στην αρχαιότητα, πολλοί από τους οπαδούς του υποστήριζαν ότι τα βιβλία του περιείχαν κι άλλα επίπεδα εννοιών και μυστικούς κώδικες, αλλά αυτό είχε αμφισβητηθεί και τελικά απορριφθεί από τους σύγχρονους μελετητές. Κι όμως εγώ έσπασα τον κωδικό. Έχω πλέον αποδείξεις ότι τα βιβλία περιέχουν κώδικες και σύμβολα και ότι η διαλεύκανση αυτών αποκαλύπτει την κρυμμένη φιλοσοφία του Πλάτωνα", σημείωσε ο Jay Kennedy.
Υποστήριξε μάλιστα πως ο Πλάτωνας προχώρησε στην κωδικοποίηση των ιδεών του γιατί αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να παραμείνει ασφαλής. "Η παρουσία και η φύση των κρυφών κωδίκων σημαίνουν ότι οΠλάτωνας είχε συλλάβει το μήνυμα ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από τα μαθηματικά και τη λογική και όχι από τους θεούς 2.000 χρόνια πριν από τη γέννηση της σύγχρονης επιστήμης", σημείωσε.
"Υπάρχουν 2.000 σελίδες γεμάτες από κρυμμένα μηνύματα σε κάθε λέξη. Θεωρώ ότι οι σημαντικότερες απόψεις αυτού του κορυφαίου φιλοσόφου, μας περιμένουν να τις φέρουμε στο φως! Είμαστε μόνο στην αρχή κάτι πολύ σπουδαίου", υπογράμμισε.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.