Τελευταία Νέα :

15 Ιουλίου 2010

Συγκέντρωση ένστολων-Έγκριση επί της αρχής του νομοσχεδίου

Στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν συγκέντρωση αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό του Δημοσίου το απόγευμα της Τετάρτης (14/7).
Συνθήματά τους ήταν «Στοπ στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού» και «Οχι στην εξαθλίωση» εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγή στο ασφαλιστικό δίχως διαβούλευση «όπως είχε υποσχεθεί».
Μέσω των ομιλητών τους έδειξαν αντίθετοι κατά της αύξησης ορίων ηλικίας στα 60 χρόνια με 40 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας, της εισόδου στο ΙΚΑ από το 2011 των νεοεισερχόμενων στα Σώματα Ασφαλείας και η μείωση του μισθού από την κατάργηση των επιδομάτων 13ου και 14ου μισθού.
Σημείωσαν πως δε θέλουν να σηκώσουν εκείνοι τα βάρη της κρίσης μιλώντας για άδικη επίθεση στον κλάδο τους.
Παράλληλα, στη Βουλή εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό του Δημοσίου μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από 157 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταψηφίστηκε από 129 της αντιπολίτευσης (μεταξύ αυτών και η ανεξάρτητη Σοφία Σακοράφα) ενώ ακούστηκαν τρία παρών από τον Γιάννη Σαμαρά, τον Βασίλη Οικονόμου και τον Κώστα Κιλτίδη.
Από την ψηφοφορία απούσα ήταν ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Δέσμευση Βενιζέλου για επανεξέταση του ασφαλιστικού
Επανεξέταση του νομοσχεδίου του δημοσίου από την κυβέρνηση σε περίπτωση αδικίας δεσμεύτηκε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο ίδιος προσέθεσε πως σταμάτησαν οι αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τις αλλαγές του υπουργείου Οικονομικών. Υπογράμμισε πως έχουν ληφθεί υπόψη οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος προσθέτοντας πως «έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε πιο ορθολογικά και με θαρραλέο τρόπο και στον επικουρικό τομέα».
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.