Τελευταία Νέα :

8 Ιουλίου 2010

Μπορίσοφ: Αποχωρούμε από τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Αποχωρεί η Βουλγαρία από την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης όπως είπε ο πρωθυπουργός της, Μπόικο Μπορίσοφ στην εφημερίδα Financial Times. 
Όπως υποστήριξε, αυτή η διάθεση της Βουλγαρίας για αποχώρηση από την τριμερή συμφωνία (Ρωσία- Ελλάδα- Βουλγαρία) προήλθε ύστερα από την αρνητική περιβαλλοντική έκθεση που δημοσιεύτηκε προσφάτως. 
Προσέθεσε δε, πως βλέποντας τα δρώμενα στον Κόλπο του Μεξικού με την BP και την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή θεώρησε ότι δεν υπάρχει καμία ασφάλεια στη μετακίνηση πετρελαιοφόρων σε μια τουριστική περιοχή.
Βέβαια, αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας ισχυρίζονται πως με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αποφευχθεί η καταβολή προστίμου λόγω της φυγής της από τη συμφωνία. 
Τέλος, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας υποστήριξε πως το κράτος παραμένει στην κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου South Stream μέσω του οποίου θα μεταφέρεται το ρωσικό αέριο δια της Μάυρης Θάλασσας και των Βαλκανίων στην κεντρική Ευρώπη. 
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.