Τελευταία Νέα :

16 Ιουλίου 2010

Κυνηγητό για όσους δεν πληρώνουν διόδια

Διάσταση απόψεων υπάρχει μεταξύ υπουργείου μεταφορών και Ελληνικής Αστυνομίας, για το πως θα πρέπει αν αντιμετωπίζονται όσοι αρνούνται να καταβάλλουν τι αντίτιμο των διοδίων.Σε συνεδρίαση που διεξήχθη μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Μεταφορών και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι του υπουργείου ζήτησαν από το Αρχηγείο να τοποθετήσει αστυνομικούς στα διόδια έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αρνηθεί να πληρώσει, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να του ζητούν τα στοιχεία και στη συνέχεια η κοινοπραξία διαχείρισης των διοδίων να προχωρά στις νομικές ενέργειες σε βάρος του οδηγού.
Από την πλευρά τους, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαφώνησαν με το σκεπτικό αυτό λέγοντας πως δεν υπάρχει κάποια διάταξη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με τη μη καταβολή αντιτίμου και δεν υφίσταται ποινικό αδίκημα και αντιπρότειναν οι υπάλληλοι των διοδίων να κρατούν τα στοιχεία του οχήματος, ο οδηγός του οποίου δεν πλήρωσε και στη συνέχεια από το υπουργείο Μεταφορών να βρίσκουν σε ποιον ανήκει και να ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς τη λήψη κάποιας τελικής απόφασης και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν προκειμένου να επανεξετάσουν το ζήτημα. 

Διάψευση από υπουργείο μεταφορών
"Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, ουδέποτε απέστειλε επιστολή ή έγγραφο «επιστρατεύοντας την Ελληνική Αστυνομία», όπως τον φέρουν δημοσιεύματα, για την είσπραξη διοδίων", επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (16/07) το υπουργείο Μεταφορών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας και διευκρινίζεται ότι την Πέμπτη (15/07), στο πλαίσιο των εργασιών Ομάδων Εργασίας της Επιτροπής Μεγάλων Έργων και Υποδομών (συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων) πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο σύσκεψη, όπου εξετάστηκαν θέματα σχετικά με τα Κέντρα Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμων, τα ηλεκτρονικά διόδια και προβλήματα κατά τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων, που απαιτούν ρυθμίσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.