Τελευταία Νέα :

21 Ιουλίου 2010

Κομμένο Αρτας-Δημοψήφισμα για αποχή από τις κάλπες λόγω «Καλλικράτη»

Αποφασισμένοι να μη συμμετάσχουν στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου δηλώνουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Κομμένου στην Αρτα, διαμαρτυρόμενοι για την ενσωμάτωση της κοινότητάς τους στον Δήμο Ν. Σκουφά.
Σε σχετικό δημοψήφισμα που πραγματοποίησαν συγκέντρωσαν 320 υπογραφές, ενώ στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας του δημοψηφίσματος.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κομμένου, Χρήστος Κοσμάς, με δηλώσεις του διευκρίνισε ότι οι αντιρρήσεις των κατοίκων δεν προκύπτουν από μία γενική άρνηση συμμετοχής σ’ έναν ευρύτερο δήμο -κι εν προκειμένω στον Δήμο Ν. Σκουφά- αλλά από τη διεκδίκηση των προϋποθέσεων που θα επιτρέπουν τη συνέχιση της προσπάθειας που καταβάλλει η σημερινή κοινότητα για την αναγνώριση κι ανάδειξη του ολοκαυτώματος του Κομμένου από τους Γερμανούς.
Ο κ. Κοσμάς εξηγεί ότι για τη συγκέντρωση των 2/3 του εκλογικού σώματος απαιτούνται 450 υπογραφές και με την παράταση της διαδικασίας στοχεύουν στην ψήφο των ετεροδημοτών. «Θα θέλαμε σ’ αυτή την κίνηση να υπάρχει σχεδόν καθολική συμμετοχή, γιατί ένας απ’ τους στόχους μας είναι να δημιουργηθεί μία συμπαγής κίνηση πολιτών του Κομμένου που θα διεκδικούν αυτά που δεν άφησε η Πολιτεία να γίνουν σχετικά με το ολοκαύτωμα του χωριού μας και που βέβαια δεν θέλουμε να προδικάσουμε ότι δεν θα μπορέσει να τα κάνει ο νέος δήμος», αναφέρει ο κ. Κοσμάς.
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΜΑ-ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.