Τελευταία Νέα :

9 Ιουλίου 2010

Χημικά αποτυπώματα στα μαλλιά "μαρτυρούν" το πού βρισκόμαστε

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ή τουλάχιστον πιστεύαμε πως “είμαστε ό,τι τρώμε”. Μία νέα έρευνα ωστόσο, ήρθε να εμπλουτίσει λίγο περισσότερο το “γνώθι σαυτόν” μας, ενημερώνοντάς μας, πως είμαστε και.. “όπου πίνουμε”.
Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό σύγγραμμα, Journal of Agriculture and Food Chemistry, αναφέρει πως ορισμένα ποτά έχουν την “τάση” να αφήνουν γεωγραφικά αποτυπώματα, τα οποία μπορεί να αποκαλυφθούν μέσω των μαλλιών μας. 
Ακόμη και η Coca Cola, το εμφιαλωμένο νερό και ορισμένα είδη μπύρας αφήνουν τα “γεωγραφικά” αυτά αποτυπώματα, μέχρι το επόμενο.. κούρεμα. 
Τα μαλλιά, όπως ήταν ήδη γνωστό, αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο και αξιόπιστο δικανικό μέσο. 
Μετά τη σχετική έρευνα, υπογραμμίζεται επιπλέον, πως μέσα από “χημικά αποτυπώματα, που παραμένουν στα μαλλιά μετά την κατανάλωση νερού ή άλλων ποτών, τα μαλλιά μπορούν να αποκαλύψουν το πού βρισκόταν ένα άτομο”, τεχνική που φαίνεται να έχει βοηθήσει τις αρχές, στην εξιχνίαση τουλάχιστον μίας δύσκολης υπόθεσης. 
Πιο συγκεκριμένα, σε συνδυασμό με άλλες αποδεικτικές μεθόδους, η συγκεκριμένη έρευνα, χρησιμοποιείται από τις Αρχές για την εξιχνίαση εγκλημάτων, καθώς οι ουσίες που “αποτυπώνονται” στα μαλλιά, “δείχνουν” το πού βρισκόταν ένας άνθρωπος λίγο πριν πεθάνει. 
“Αστυνομικοί από διάφορα τμήματα, επικοινωνούν μαζί μας και μας λένε πως δεν έχουν ούτε ένα στοιχείο. Και μας ζητούν να αναλύσουμε τα μαλλιά του θύματος, ώστε να τους πούμε από πού ήταν το θύμα”, είπε η Χημική αναλύτρια, Lesley Chesson, από την εταιρεία ερευνών του Salt Lake City, IsoForensics. 
Οι επιστήμονες γνωρίζουν, πως ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί το νερό που πίνουμε, για τη δημιουργία πρωτεϊνών στα μαλλιά, τα νύχια και τους μυς μας. 
Σύμφωνα με την Chesson “τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι ανθρώπινοι ιστοί, μπορούν και καταγράφουν έναν τύπο χημικού αποτυπώματος από το νερό της βρύσης, που ποικίλει από μία γεωγραφική περιοχή σε άλλη”. 
Στο πλαίσιο της πιο πρόσφατης μελέτης, η Chesson και οι συνάδελφοί της, θέλησαν να μάθουν κατά πόσο αυτό μπορεί να συμβεί και με άλλα ποτά. 
Έχοντας ταξιδέψει ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνέλεξε μπουκάλια από μπύρες και κουτάκια Coca Cola, εμφιαλωμένο νερό και μπύρες Budweiser από 33 πόλεις, ενώ πήρε και δείγματα νερού βρύσης, που ανέλυσε στο εργαστήριο. 
Σε μία παλιά υπόθεση του 1971, η ομάδα της Chesson κλήθηκε να βοηθήσει στην αναγνώριση της σορού μίας 20χρονης γυναίκας, που βρέθηκε μαχαιρωμένη. Η συγκεκριμένη υπόθεση παρέμενε άλυτη για πολύ καιρό. 
Όταν όμως εξετάστηκαν τα ισότοπα των μαλλιών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η γυναίκα έζησε στην περιοχή της Βόρειας Καλιφόρνιας, τουλάχιστον 18 μήνες πριν το θάνατό της. 
Κατόπιν, οι αστυνομικοί εστίασαν τις έρευνές τους στην περιοχή και, “επιστρατεύοντας” τα αρχεία εξαφανισθέντων ατόμων και κάνοντας στη σορό της εξέταση DNA, κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η γυναίκα αυτή ήταν η Mary Alice Willey. 
Και μόνη η αποκάλυψη της ταυτότητάς της θεωρήθηκε τότε, ότι άνοιξε το δρόμο για τη μετέπειτα αποκάλυψη του δολοφόνου της. 
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.