Τελευταία Νέα :

28 Ιουλίου 2010

Τα αναψυκτικά διαίτης αυξάνουν τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού


Η κατανάλωση αναψυκτικών με 0% ζάχαρη σε περίοδο εγκυμοσύνης, σύμφωνα με Δανούς ερευνητές, αυξάνει τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού.
Έως πρότινος, τα αναψυκτικά διαίτης προτείνονταν ως πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με τα συμβατικά αναψυκτικά και τους χυμούς, αλλά, βάσει ερευνών, προκαλούν ορισμένες παρενέργειες στον οργανισμό.
Oι δύο τύποι αναψυκτικών (με ζάχαρη και χωρίς), όπως διαπιστώθηκε πρόσφατα, συνδέονται με την αύξηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, η οποία, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, συνδέεται με τη σειρά της με τον πρόωρο τοκετό.
Μελετώντας δεδομένα 60.000 γυναικών, ερευνητές του Statens Serum Ιnstitut στηνΚοπεγχάγη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα και καταναλώνουν τουλάχιστον ένα αναψυκτικό διαίτης ημερησίως έχουν 38%περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα σε σύγκριση με εκείνες που δεν έπιναν καθόλου αναψυκτικά διαίτης.
Το αντίστοιχο ποσοστό για τις εγκύους που κάνουν μεγάλη κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης και πίνουν τέσσερα (ή και περισσότερα) τέτοια αναψυκτικά εκτοξεύεται στο 80%.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.