Τελευταία Νέα :

10 Ιουλίου 2010

Για τις ημικρανίες... Botox!

Άδεια για τη χρήση του Botox όχι ως σκεύασμα για την πρόληψη των ρυτίδων αλλά για την θεραπεία των ημικρανιών ανακοίνωσε την Παρασκευή (9/7) ο φαρμακευτικός όμιλος Allergan.
Μολαταύτα, τη θεραπεία δε θα δέχονται όλοι όσοι αισθάνονται έναν απλό πονοκέφαλο αλλά ασθενείς για τους οποίους έχει διαπιστωθεί πως πάσχουν χρόνια ημικρανία. Αυτό σημαίνει πως έχουν 15 μέρες το μήνα πονοκεφάλους με τους 8 από αυτούς να είναι ημικρανίες. Στην Αγγλία ο αριθμός των πασχόντων από ημικρανίες ξεπερνά τους 700.000.
Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 1.384 ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε Botox και ένα ψευδοφάρμακο. Οι δόσεις ήταν σε ενέσιμη μορφή και πραγματοποιήθηκαν στους μυς του αυχένα και της κεφαλής. 
Σε πρώτο στάδιο, όσοι λάμβαναν Botox είχαν ημικρανία 19,1 ημέρες μηνιαίως και όσοι έπαιρναν ψευδοφάρμακο 18,9. Μετά το πέρας 24 εβδομάδων η πρώτη ομάδα είχε ημικρανίες τουλάχιστον 8,2 ημέρες το μήνα ενώ η άλλη ομάδα 6,2 ημέρες. 
Στο τέλος της έρευνας, το 70% των ανθρώπων που έλαβαν θεραπεία Botox παραδέχτηκαν μείωση της τάξης του 50% συγκριτικά με τις μέρες που είχαν ημικρανία.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.