Τελευταία Νέα :

16 Ιουλίου 2010

H BP σταμάτησε τη διαρροή πετρελαίου

Η πετρελαϊκή εταιρεία BP, όπως δήλωσε ανώτατο στέλεχός της, κατόρθωσε για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου να σταματήσει προσωρινά τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.
Ο Kent Wells, αντιπρόεδρος της εταιρείας και αρμόδιος για θέματα εκμετάλλευσης και παραγωγής, δήλωσε πως το νέο κάλυμμα που τοποθετήθηκε στην πετρελαιοπηγή σταμάτησε εντελώς τη διαρροή κατά τη διάρκεια της κρίσιμης δοκιμής στην οποία οι μηχανικοί έκλεισαν όλες τις βαλβίδες για να ελέγξουν την πίεση.
Ως θετικό σημάδι χαρακτήρισε την εξέλιξη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνοντας ωστόσο πως η BP είναι ακόμα σε φάση δοκιμών.
“Είναι πολύ καλό να μη βλέπεις πετρέλαιο στον Κόλπο του Μεξικού” σημείωσε ο Kent Wells. Ωστόσο, ο υπεύθυνος της ομάδας Doug Suttlesσημείωσε πως δεν υπάρχει ακόμα λόγος να γιορτάζουμε, ειδικά για εκείνες τις περιοχές που έχουν ήδη καταστραφεί από τη διαρροή πετρελαίου. “Η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί”, τόνισε.
Οι ειδικοί ελπίζουν πως η πίεση θα συνεχίσει να αυξάνεται, γιατί σε περίπτωση που παραμείνει χαμηλή, αυτό ενδέχεται να σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή σε κάποιο άλλο σημείο. Η δοκιμή είναι πιθανόν να διαρκέσει έως και 48 ώρες.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.