Τελευταία Νέα :

8 Ιουλίου 2010

Ελβετία: Το "Solar Impulse", θα συνεχίσει να πετά στη διάρκεια της νύχτας, χρησιμοποιώντας τις μπαταρίες του

Το πειραματικό αεροπλάνο Solar Impulse που κινείται με την ηλιακή ενέργεια και απογειώθηκε το πρωί, θα συνεχίσει την πτήση του στη διάρκεια της νύκτας με της μπαταρίες του ως μοναδική πηγή τροφοδοσίας, ανακοίνωσαν σήμερα ο οργανωτές της δοκιμαστικής πτήσης. 
"Οι οργανωτές πήραν την παόφαση να πετάξει στη διάρκεια της νύκτας", δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Μπερτράν Πικάρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 
"Η νυκτερινή πτήση άρχισε. Ο Αντρέ (Μπόρσμπεργκ, ο πιλότος) θα παραμείνει εκεί ψηλά όσο το δυνατόν περισσότερο" για να κατέβει μαλακά στη διάρκεια της νύκτας ώστε να προσγειωθεί νωρίς το πρωί έπειτα από περίπου 25 ώρες πτήσης. 
Την ημέρα, το αεροπλάνο χρησιμοποιεί ως μοναδική πηγή ενέργειας τις περίπου 12.000 φοτοβολταϊκές κυψέλες που καλύπτουν τα φτερά του και τροφοδοτούν με ενέργεια τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες ισχύος 10 ίππων έκαστος. Φορτίζουν επίσης τις μπαταρίες του αεροπλάνου για τη νυκτερινή πτήση. 
Με αυτή η πρώτη νυκτερινή πτήση θα δοκιμαστεί η δυνατότητα του αεροσκάφους να πετάει μόνο με τις μπαταρίες του ως το πρωί. Αποτελεί ένα κρίσιμης σημασίας στάδιο που θα επιτρέψει στους οργανωτές του εγχειρήματος να προχωρήσουν στον γύρο του κόσμου σε πέντε στάδια ως το 2013 ή το 2014. 
e-typos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.