Τελευταία Νέα :

5 Αυγούστου 2010

Άδεια μητρότητας και στις γυναίκες επιχειρηματίες

Άδεια και επίδομα μητρότητας δικαιούνται από δω και πέρα οι γυναίκες που αυτοαπασχολούνται, όπως αναφέρει η νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τέθηκε σε ισχύ από τις 4 Αυγούστου.
Η άδεια θα είναι τουλάχιστον 14 εβδομάδων, εφόσον το επιθυμούν και σύμφωνα με την Επιτροπή, με αυτό το νόμο προστατεύονται καλύτερα οι αυτοαπασχολούμενες και οι σύντροφοι τους. 
Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, η γυναικεία επιχειρημαματικότητα αναμένεται να ενισχυθεί καθώς μόλις 1 στους 3 επιχειρηματίες στην Ευρώπη είναι γυναίκα. 
Οι γυναίκες αυτοαπασχολούμενοι θα έχουν δικαίωμα κάλυψης κοινωνικής ασφάλισης (όπως η συνταξιοδότηση) σε ίση βάση με τους τυπικά αυτοαπασχολούμενους, αν το οικείο κράτος μέλος παρέχει τέτοιου είδους προστασία στους αυτοαπασχολούμενους. 
Κάτι τέτοιο συμβάλλει ώστε να παρέχεται ισχυρότερο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας και να προφυλάσσει τις γυναίκες από το ενδεχόμενο της φτώχειας.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.