Τελευταία Νέα :

5 Αυγούστου 2010

Σωστική λέμβος με σύστημα αφαλάτωσης!

Συνδυάζει την ασφάλεια με την αξιοπιστία, αυτό όμως που κάνει τη σωστική λέμβο SeaΚettle να ξεχωρίζει είναι το σύστημα αφαλάτωσης με το οποίο είναι εξοπλισμένη. Με αυτή την πρωτότυπη και ταυτόχρονα σωτήρια ιδέα, η σχεδιάστρια Κιμ Χόφμαν αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό σχεδίου James Dyson.Με στόχο την επιβίωση σε αντίξοες συνθήκες, η Χόφμαν δημιούργησε μια σωστική λέμβο με στέγαστρο για προστασία από φυσικά φαινόμενα αλλά και με σύστημα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού για την αναγκαία ενυδάτωση των επιβατών.
Η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός ντεπόζιτου στο οποίο συλλέγεται θαλασσινό νερό. Χάρη στο αδιάβροχο υλικό Gore-tex με το οποίο είναι καλυμμένο, oι υδρατμοί που δημιουργούνται εκεί συμπυκνώνονται σε σταγονίδια νερού και στη συνέχεια γλιστρούν σε τέσσερις ειδικά διαμορφωμένες «τσέπες» περιμετρικά της λέμβου.
Το σύστημα αφαλάτωσης, κατά την επινοήτρια, θα μπορούσε να προσφέρει ποσότητες νερού αρκετές για την επαρκή ενυδάτωση συνολικά 5 ατόμων.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.