Τελευταία Νέα :

13 Αυγούστου 2010

Σλοβακία - Απόφαση κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα

Την απόφαση να μη συμμετάσχει η Σλοβακία στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα υπεραμύνθηκε η πρωθυπουργός της χώρας Ιβέτα Ραντιτσόβα την Παρασκευή (13/08), υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν βοήθησε την Μπατισλάβα να φέρει εις πέρας τις μεγάλες οικονομικές μεταρρυθμίσεις κατά την περίοδο 1998-2002....
«Δεν είχαμε δεκάρα. Τίποτε. Οι συμπολίτες μας επωμίσθηκαν το βάρος της προσπάθειας και δεν ήταν εύκολο. Αλλά ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο χάρη σε επώδυνες και αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις. Πώς θέλετε να τους εξηγήσω ότι πρέπει τώρα να βοηθήσουμε εκείνους που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι μόνοι τους;», διερωτάται η Ραντιτσόβα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Financial Times Deutschland....

Το σλοβακικό κοινοβούλιο, ακολουθώντας την πρόταση της κυβέρνησης, απέρριψε οριστικά τη συμβολή της Μπρατισλάβας στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σε μία κίνηση που χαρακτηρίσθηκε «έλλειψη αλληλεγγύης» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία, πάντως, «δεν θέτει σε κίνδυνο» το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο Στέφεν Σάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, υπενθύμισε με δήλωσή του στους Financial Times Deutschland ότι «καθένας πρέπει να κρατήσει στο νου του ότι μπορεί μια ημέρα να έχει ανάγκη την αλληλεγγύη των άλλων» και πρόσθεσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα μιλήσει με την Ιβέτα Ραντιτσόβα κατά την επίσκεψή της στο Βερολίνο στις 25 Αυγούστου.

Η απόφαση της νέας κυβέρνησης της Σλοβακίας να μην εγκρίνει το ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας είναι διπλά απαράδεκτη, επισημαίνει την Παρασκευή (13/08), η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, «τόσο γιατί παραβιάζει την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών, όσο και γιατί είχε ψηφίσει το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά όργανα».
cosmo.gr

Σχόλιο: Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα γι' αυτή την απόφαση της Σλοβακικής Κυβέρνησης, θεωρώντας την αρνητική και υποτιμητική για την Ελλάδα μας. Περιμένετε να διαβάσετε την επόμενη ανάρτηση και ...σίγουρα θα καταλάβετε πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.