Τελευταία Νέα :

17 Αυγούστου 2010

Δεν πάμε καθόλου καλά. Διαβάστε παρακάτω...

Είναι ποτέ δυνατόν ελληνικό κυβερνητικό site να αναφέρει επισήμως τα Σκόπια ως « Μακεδονία» στην πιο κρίσιμη φάση των συνομιλιών για την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου;
Είναι ποτέ δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να τροφοδοτεί την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων και να υιοθετεί τον όρο «Μακεδονία» για τον γεωγραφικό καιπολιτικό προσδιορισμό του γειτονικού κρατιδίου;

Πολλοί θα βιαστούν να απαντήσουν αρνητικά. Και όμως! Μια ματιά στην επίσημη και προβεβλημένη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης “Ανοικτή διακυβέρνηση» –opengov.gr ( η οποία «δημιουργήθηκε κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου) είναι αποκαλυπτική.

Στην κεντρική σελίδα και ανάμεσα στα link της ιστοσελίδας του πρωθυπουργού ( PrimeMinister.gov.gr) και της κυβέρνησης (Government.gov.gr) έχουν τοποθετήσει αυτό της κυβερνητικής ιστοσελίδας « Χωρίς διαφημιστικές πινακίδες» (illigalsigns.gov.gr).

Στην συγκεκριμένη λοιπόν επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα φιλοξενούνται όχι ένας , αλλά τρεις χάρτεςστους οποίους τα Σκόπια όχι μόνο αναφέρονται ως «Μακεδονία», αλλά προς πλήρη εμπέδωση της προπαγάνδας αποκαλούνται και με τον αγγλικό σχετικό όρο «Macedonia» (FYROM).

Δηλαδή μπορεί ο καθένας να βρει την πλήρη υιοθέτηση της προπαγάνδας που χρησιμοποιούν τα Σκόπια ,στην …. επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης!

Είναι δυνατόν να υπάρχει σε τέτοιο υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, τόση ανευθυνότητα; Τα λόγια περισσεύουν. Αντίθετα οι προβληματισμοί … γιγαντώνονται.

Και όπως έλεγε ο Άγγλος συγγραφέας Samuel Johnson «Όλα τα παράπονα για την αδικία του κόσμου είναι αδικαιολόγητα. Δεν συνάντησα ούτε έναν προικισμένο άνθρωπο που να αδικήθηκε απ’ τη μοίρα του. Για όλες τις αποτυχίες μας φταίμε μόνο εμείς οι ίδιοι ».
politis-gr.com
Σχόλιο: Μια απλή δικαιολογία που θα πει κάποιος είναι ότι οι χάρτες προσφέρονται από τη Google και πως δεν είναι δικό του λάθος, αλλά λάθος μιας ιδιωτικής εταιρείας.Όλοι όμως ξέρουμε η χαρτογράφηση αυτή, την οποία χρησιμοποιεί τώρα η google είναι από τον Αμερικάνικο Στρατό, που σημαίνει ότι για την Αμερικάνικη Κυβέρνηση τα Σκόπια=Μακεδονία. Μήπως τρώμε κουτόχορτο πολυτελείας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.