Τελευταία Νέα :

20 Αυγούστου 2010

Τα ακουστικά μουσικής υπεύθυνα για την εφηβική βαρηκοΐα.

Στα ακουστικά μουσικής στρέφουν τις υποψίες τους οι ερευνητές, σε μία προσπάθεια να εξηγήσουν την αύξηση των κρουσμάτων ελαφράς βαρηκοΐας, που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στους νέους.

“Ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να είναι προσεκτικός” δήλωσε οΓκάρι Κέραν, επικεφαλής της μελέτης σε νοσοκομείο της Βοστόνης, που συνεργάζεται με το Χάρβαρντ.
Η ερευνητική ομάδα συνέκρινε 3.000 εφήβους, που εξετάστηκαν από ωτορινολαρυγγολόγο το διάστημα 1988-1994 με σχεδόν 1.800 συνομηλίκους τους, που εξετάστηκαν το διάστημα 2005-2006.

Η ανάλυση έδειξε ότι στο μεσοδιάστημα το ποσοστό των εφήβων με απώλεια ακοής εκτινάχθηκε από το 15% σχεδόν στο 20%.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απώλεια ακοής ήταν "ελαφράς" μορφής, η οποία ορίζεται ως αδυναμία ακοής ήχων με ένταση 16-24 decibel, πράγμα που σημαίνει, πως ένας έφηβος με ελαφρά βαρηκοΐα δεν θα μπορούσε να ακούσει το θρόισμα των φύλλων ή μια βρύση που στάζει.

Η απώλεια ακοής αφορά κυρίως τις υψηλές συχνότητες, ένδειξη ότι οφείλεται σε υπερβολικά δυνατούς ήχους. 

Ένας μάλιστα στους πέντε Αμερικανούς εφήβους αντιμετωπίζει πρόβλημα ακοής στις υψηλές συχνότητες, με αποτέλεσμα “να ακούν καθαρά όλα τα φωνήεντα, μπορεί όμως να χάνουν ορισμένα σύμφωνα”.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.