Τελευταία Νέα :

16 Αυγούστου 2010

Προωθείται η ονομαστικοποίηση των δελτίων του ΟΠΑΠ

Φρένο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στην κάλυψη του πόθεν έσχες με κερδισμένα δελτία επιχειρεί να βάλει ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται η ονομαστικοποίηση όλων των δελτίων, κάτι που σημαίνει ότι, σε κάθε δελτίο του ΟΠΑΠ, που κατατίθεται στα πρακτορεία, θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παίκτη, ο οποίος θα δείχνει και την ταυτότητά του.

Ακόμη, μέσω των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, θα εξοφλούνται κέρδη έως πέντε χιλιάδες ευρώ, αντί για 20 χιλιάδες, που εξοφλούνταν έως σήμερα. Τα μεγαλύτερα των πέντε χιλιάδων κέρδη, θα εισπράττονται από την τράπεζα με ονομαστική επιταγή μέσω τού ΟΠΑΠ. 

Αυτό αποφασίστηκε, καθώς προέκυψαν στοιχεία -σύμφωνα με τα οποία- πολλοί πράκτορες ΠΡΟΠΟ μαζεύουν κερδισμένα δελτία, με μικροποσά που δεν εξαργυρώνονται από τους παίκτες και τα πωλούν με προμήθεια 2 έως 5% σε λογιστικά γραφεία και ιδιώτες. 

Εκείνοι στη συνέχεια πηγαίνουν στον ΟΠΑΠ, παραδίδουν τα δελτία, που έχουν κερδίσει άλλοι παίκτες, παίρνουν βεβαίωση κερδών και τη χρησιμοποιούν στην Εφορία, για να καλύψουν το πόθεν έσχες, ή ξεπλένουν με αυτό τον τρόπο μαύρο χρήμα και το χρησιμοποιούν για αγορές ακινήτων.
thegreekz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.