Τελευταία Νέα :

12 Αυγούστου 2010

Ο γρίφος του κύβου Ρούμπικ

Πόσες φορές δεν έχετε σιχτιρίσει που δεν καταφέρατε με τίποτε να λύσετε το περιβόητο κύβο του Ρούμπικ που σας δώρισε η θεία σας; Σίγουρα αμέτρητες όπως και εγώ που κάπου τον έχω θάψει να μην τον βλέπω και συγχύζομαι....

Σύμφωνα λοιπόν με τους μελετητές που διεξήγαγαν έρευνα εδώ και 30 χρόνια για να λύσουν το γρίφο του κύβου, ανέφεραν ότι χρειάζεται μόνο 20 κινήσεις για να ολοκληρωθεί το αριστούργημα.
Ειδικότερα, οι επιστήμονες προσπαθούσαν να υπολογίσουν το μαγικό αριθμό του 36χρονου πλέον κύβου, εκείνο δηλαδή τον αριθμό των κινήσεων που απαιτείται για να λυθεί το μυστήριο.
Έτσι υπολόγισαν ότι όλες οι 43,252,003,274,489,856,000 πιθανές εναρκτήριες κινήσεις μπορούν μέσα σε 20 βήματα να σας στέψουν βασιλιά του κύβου.
Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έντονα η πιθανότητα να αποτύχετε αφού ανάμεσα σε αυτές τις κινήσεις που θα επιλέξετε υπάρχουν 43 δις λάθος κινήσεις!
Ένας εκπρόσωπος του εν λόγω project δήλωσε πως σε μερικά χρόνια επιπλέον επεξεργασίας θα αποδείξουν ότι 20 κινήσεις αρκούν για τη λύση του αινίγματος.
Ο Κύβος του Ρούμπικ εφευρέθηκε από τον Έρνο Ρούμπικ, έναν Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής, το 1974, ενώ πέρασαν έξι χρόνια μέχρι να βρει τον δρόμο του προς τα καταστήματα παιχνιδιών της Δύσης.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.