Τελευταία Νέα :

5 Αυγούστου 2010

Χωρίς... Πανσέληνο Ακρόπολη και Σούνιο

Κλειστοί θα παραμείνουν οι δύο χώροι που συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες κατά την αυγουστιάτικη Πανσέληνο, καθώς οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν να εργαστούν εθελοντικά τη νύχτα της 24ης Αυγούστου.
Ειδικότερα, τα μέρη που θα παραμείνουν κλειστά είναι: ηΑκρόπολη, ο ναός τουΠοσειδώνα στο Σούνιο, τοΕθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μαραθώνα, η Βραυρώνα, ηΑρχαία και Ρωμαϊκή Αγοράκαι οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός.
Το ζήτημα ανέκυψε έπειτα από έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων τουΥΠΠΟ το οποίο εστάλη πριν από 20 ημέρες σε όλες τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, καλώντας τες να αναζητήσουν χορηγούς για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, επειδή το υπουργείο δεν είναι σε θέση να διαθέσει σχετικό κονδύλι.
Ζητείτο ακόμη από τους αρχαιοφύλακες να εργαστούν για τον ίδιο λόγο χωρίς αμοιβή, κάτι το οποίο οι υπηρετούντες στο Νομό Αττικής δεν έκαναν αποδεκτό. Άλλωστε έχουν πολλές εκκρεμότητες με το υπουργείο, καθώς, μεταξύ άλλων, διεκδικούν την αποπληρωμή δεδουλευμένων τους.
Ανοιχτοί για τους ρομαντικούς θα παραμείνουν ενενήντα αρχαιολογικοί χώροι, οπότε και θα δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουν την Πανσέληνο τη νύχτα της 24ης Αυγούστου. Ανοιχτά θα είναι: το Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Πέλλα, οι Αιγές, το Δίον, το κάστρο τηςΚέρκυρας, οι Δελφοί, ο Μυστράς, το Παλαµήδι, η Ολυµπία, η Δήλος, η Κάµειρος, ταΜάλια, ενώ στην Αττική θα παραµείνουν ανοιχτά η αυλή του Νοµισµατικού Μουσείου, η Ελευσίνα, το θέατρο Ζέας και στον Πόρο το Ιερό του Ποσειδώνα.
Να σημειωθεί πως οι αρχαιολογικοί χώροι που θα λειτουργήσουν, θα είναι ανοιχτοί για τον κόσμο με ελεύθερη είσοδο από τις 19:00 έως τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ σε αρκετούς έχουν προγραμματιστεί και μουσικές εκδηλώσεις.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.