Τελευταία Νέα :

22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Δήμος Μαραθώνα διεκδικεί από την ΕΥΔΑΠ 5,4 δισ. ευρώ

Αγωγή μαμούθ εναντίον του μεγαλύτερου φορέα ύδρευσης της χώρας κατέθεσε ο δήμος του Μαραθώνα, με βάση την μη καταβολή του νόμιμου δικαιώματος για τα νερά που παίρνει από την τεχνητή λίμνη, από το 1999 και μετά.


Η ΕΥΔΑΠ μέχρι το 1999 χορηγούσε το νερό ως κρατικός φορέας και έτσι δεν πλήρωνε δικαιώματα. Ωστόσο η αναδιάρθρωσή της για να εισαχθεί η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. στο Χρηματιστήριο την μετέτρεψε σε εταιρεία με σκοπό το κέρδος και την διανομή του στους μετόχους της.
Ετσι πλέον κατά τον Δήμο Μαραθώνα όφειλε να καταβάλει το δικαίωμα αυτό, που με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ορίζεται στα 1-2 λεπτά ανά κυβικό μέτρο (0,001 με 0,002 ευρώ ανά λίτρο).

Η αγωγή περιλαμβάνει ακριβή υπολογισμό του συνολικού όγκου των υδάτων και με τα προαναφερθέντα δικαιώματα προκύπτει ένα διεκδικούμενο ποσό 5,4 δισ. ευρώ, δηλαδή δέκα φορές η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρείας με βάση τη σημερινή της τιμή, οριακά πάνω από τα 5 ευρώ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.