Τελευταία Νέα :

10 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα 9:00 μμ εκδήλωση στα Ψαροπλιά για τα ...Ψαροπλιά

Από την Πρωτοβουλία για την διάσωση των “Ψαροπλιών”
KΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ 
Παρασκευή 10/9, 21:00μμ στα “Ψαροπλιά” 


Στην πόλη μας υπάρχουν ακόμη πολίτες από διάφορες συλλογικότητες ή και μόνοι τους που υπερασπίζονται δημόσιους χώρους.

Ένας από τους χώρους που σήμερα απειλείται είναι τα “Ψαροπλιά”..

Η πλατεία των “Ψαροπλιών” ετοιμάζεται να χάσει το δημόσιο χαρακτήρα της και να περάσει στη σφαίρα της εκμετάλλευσης της ιδιωτικής εργολαβίας.

Ο χώρος όπου για χρόνια βρίσκονταν οι πολίτες αυτής της πόλης, ζώντας μία σειρά από καθημερινές στιγμές, μετατρέπεται σε αλισβερίσι εργολάβων και παραγόντων. Δουλεύουν πάνω σε μία κεντρική πολιτική ιδέα που στραγγαλίζει τους πολίτες από άκρη σε άκρη της χώρας και οδηγεί στο ξεπούλημα κάθε δημόσιο χώρο για την εκμετάλλευση του από λίγους.

Καλούμε κάθε ενεργό πολίτη σε εκδήλωση-συζήτηση την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στον χώρο των “Ψαροπλιών”, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα τους. θα γίνουν αναφορές τόσο στην μελέτη εκμετάλλευσης της πλατείας όσο και στα ιστορικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά για τα οποία αξίζει να παλέψουμε για να διασωθούν.

Επίσης θα μεταφερθεί η εμπειρία ανθρώπων που υπερασπίστηκαν στα Ιωάννινα μία παρόμοια κατάσταση, με το δημοτικό κατάστημα της ΟΑΣΗΣ που δόθηκε σε ιδιώτες για να εγκαταλειφθεί στην συνέχεια και να επιστρέψει ερειπωμένο στο δήμο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.