Τελευταία Νέα :

7 Σεπτεμβρίου 2010

Η Άρτα υποδέχτηκε τη φλόγα της Αγάπης

Τη φλόγα της Αγάπης υποδέχτηκε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Άρτας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας στα πλαίσια της 8ης Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Η φλόγα διέσχισε την πόλη συνοδευόμενη από δρομείς, που ήταν κυρίως μαθητές και νέα παιδιά και γύρω στις 8.μ.μ κατέληξε στην πλατεία Αγίου Δημητρίου όπου της επιφύλαξαν θερμή υποδοχή εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολλοί δημότες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. 
Το άναμμα του βωμού έκανε ο Νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου. Στην σεμνή τελετή αφής απηύθυναν χαιρετισμό ο Νομάρχης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας Κώστας Πανέτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας Χρήστος Καραβασίλης και η Κική Μανοπούλου εκ μέρους του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει η πράξη της αιμοδοσίας για το συνάνθρωπο.

«Να γίνει η σταγόνα ποτάμι»

«Είναι μια συγκινητική τελετή που επιβραβεύει την κοινωνική αλληλεγγύη, που η νεολαία σήμερα συμπαρίσταται σε μια προσπάθεια που είναι χρέος όλων μας. Μια σταγόνα αίμα δίνει ζωή και οφείλουμε να συμπαραταχθούμε σ’ αυτή την προσπάθεια που είναι προς όφελος όλων» τόνισε ο Νομάρχης Γ. Παπαβασιλείου ο οποίος συνεχάρη το Σύλλογο για την πρωτοβουλία του και ευχήθηκε η πράξη αυτή να βρει πολλούς μιμητές «για να γίνει η σταγόνα μεγάλο ποτάμι».

Για τη διάδοση της ιδέας

Σκοπός του συλλόγου και της λαμπαδηδρομίας είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας ώστε η πόλη μας και ολόκληρη η χώρα να γίνουν κάποτε αυτάρκεις σε αίμα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κώστας Πανέτας ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, τους φορείς και κυρίως τα παιδιά τονίζοντας: «5Η χρονιά φέτος που γίνεται αυτή η εκδήλωση, 5η χρονιά που οι αιμοδότες έχουν αυξηθεί σημαντικά και έτσι η πόλη μας σιγά-σιγά αρχίζει να γίνεται αυτάρκης σε αίμα. Δεν έχουμε καταφέρει βέβαια το ποθούμενο που είναι η επάρκεια αίματος. Κάνουμε ακόμη εισαγωγή σαν κράτος απ’ τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό.

Σαν πόλη παίρνουμε αίμα από άλλα μεγαλύτερα Νοσοκομεία είτε των Ιωαννίνων, είτε των Πατρών είτε των Αθηνών και αυτό πιστεύω ότι μας μειώνει. Μπορούμε κι εμείς να δώσουμε αυτά τα 10 λεπτά απ’ το χρόνο μας και πραγματικά η πόλη μας να είναι αυτάρκης σε αίμα. Έχει περάσει ένα καλοκαίρι και πραγματικά η αγωνία των ιατρών και του παραϊατρικού προσωπικού της Αιμοδοσίας είχε χτυπήσει κόκκινο. Πολλές φορές ενοχλήσαμε αρκετούς από τα μέλη μας προκειμένου να μεταβούν στο Νοσοκομείο να δώσουν αίμα. Ελπίζω και εύχομαι αυτή η φλόγα να ανάψει στην ψυχή όλων μας».

-Εκ μέρους του Δήμου Αρταίων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Καραβασίλης υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το έργο των εθελοντών αιμοδοτών «όταν είναι ένα έργο και μια προσπάθεια που αφορά την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη». Και πρόσθεσε: «Σε καιρούς που δυστυχώς η έννοια της κοινωνικής προσφοράς βαίνει μειούμενη χρόνο με το χρόνο και ο ατομισμός και το ατομικό συμφέρον βαίνει αυξανόμενο στις συνειδήσεις αλλά και στις προσπάθειες των ανθρώπων, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι όπως οι ασχολούμενοι με την εθελοντική αιμοδοσία που καθημερινά μοχθούν να προπαγανδίζουν την εθελοντική αιμοδοσία και επίσης είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι, η κοινωνία να τείνουν ευήκοον το ους σ’ αυτές τις προσπάθειες, σ’ αυτή την προπαγάνδηση».

Στην τελετή υποδοχής παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Άρτας Μιχάλης Νικολάου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Ν.Σ. Άρτας Κώστας Μπόβολος, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Σωτήρης Βασιλάκης και Θεόδωρος Πανοδήμος, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γιάπρος, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αιμοδοτών και του Ερυθρού Σταυρού.

Μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα

Για 8η συνεχή χρονιά η φλόγα της Αγάπης περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη. Αφετηρία ήταν ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας στο Γκάζι, το Σάββατο 7 Αυγούστου 2010, όπου άναψε η "Φλόγα της Αγάπης" και συνεχίζει το ταξίδι της στην Ελλάδα.
ixotisartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.