Τελευταία Νέα :

17 Σεπτεμβρίου 2010

Καμία μείωση από τις συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας


Ουδεμία μείωση στον λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών επιτυγχάνεται από την τοποθέτηση συσκευών, που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος έως και 45%. 

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο της γγ. Καταναλωτή μετά το ερώτημα που έθεσε η Ένωση Καταναλωτών Βόλου. 
Η γγ. Καταναλωτή παρέπεμψε το ερώτημα στη ΔΕΗ, από την απάντηση της οποίας προκύπτει ότι δεν υπάρχει όφελος για τους μικρούς καταναλωτές από την εγκατάσταση των συσκευών αυτών. 

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η εξοικονόμηση ενέργειας από την εγκατάσταση των συσκευών αυτών επιτυγχάνεται μέσω της βελτίωσης του συντελεστή ισχύος, μέγεθος το οποίο αφενός δεν μπορεί να μετρηθεί από τα «ρολόγια», που είναι εγκατεστημένα στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, αφετέρου για τους μικρούς καταναλωτές δεν ξεπερνά το 1%.

Αντίθετα, η τεχνολογία αυτή έχει αποτέλεσμα και οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας για τους μεγάλους καταναλωτές (επαγγελματικά - βιομηχανικά τιμολόγια).

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.