Τελευταία Νέα :

23 Σεπτεμβρίου 2010

Στο εδώλιο για κακούργημα πρώην πρύτανης του ΑΠΘ.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αντωνόπουλο, που αφορά στην κλοπή τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου από δεξαμενές του πανεπιστημίου. 

Στην συγκεκριμένη υπόθεση, φέρονται να εμπλέκονται ακόμη 20 άτομα, μέλη της διοίκησης και υπάλληλοι του ΑΠΘ. Ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων που διετέλεσε μέχρι το 2003 θερμαστής του Ιδρύματος, απεβίωσε και δεν περιλαμβάνεται στον μακρύ κατάλογο φερόμενων ως εμπλεκομένων στο σκάνδαλο. 
Η αποκάλυψη του σκανδάλου έγινε τον Οκτώβριο του 2008 και όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το διάστημα από τον Οκτώβριο του 1999 έως τον Απρίλιο του 2004 έγιναν προμήθειες τουλάχιστον 11 εκατομμυρίων λίτρων σε πετρέλαιο θέρμανσης, αξίας επτά εκατομμυρίων ευρώ, που το Ίδρυμα κατέβαλε σε εμπόρους πετρελαιοειδών, χωρίς όμως, αυτές οι ποσότητες να καταλήξουν στις δεξαμενές του Πανεπιστημίου. Αντίθετα, διακινήθηκαν κανονικά στην αγορά.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.