Τελευταία Νέα :

26 Σεπτεμβρίου 2010

Τόπος να ζείς...

Η περιοχή Amatciems απέχει 80 χλμ από την Riga, την πρωτεύουσα της Λετονίας, και 12 χλμ από το Cēsis μια πόλη 20.000 κατοίκων. Αν επιθυμείτε να αγοράσετε ένα σπίτι, σε μια περιοχή ήρεμη και ελάχιστα γνωστή, αυτό είναι το ιδανικό μέρος.
Με λιγότερο από 200.000 ευρώ, ένα από τα ονειρεμένα σπίτια των φωτογραφιών που ακολουθούν, μέσα στον θεαματικό γήινο παράδεισο απερίγραπτης ομορφιάς, μπορεί να γίνει δικό σας!

 
Δεν υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι στο Amatciems και η ακριβής τοποθεσία όπου μπορεί να χτιστεί ένα σπίτι επιλέγεται προσεκτικά, προκειμένου να ταιριάξει απόλυτα στο ήδη υπάρχον περιβάλλον.


 
 
 
 
 
Η τοποθέτηση μιας νέας κατοικίας πρέπει να τηρεί δύο κυρίως κριτήρια: 
 
- Να μην κρύβει το πανέμορφο φυσικό τοπίο και
 
- να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κάθε οικοπέδου να χαίρονται το δικό τους μικρό κομματάκι δάσους και την λιμνούλα με το γλυκό νερό.


 
 
Χρησιμοποιούνται τρεις μόνον τύποι σπιτιών, κατασκευασμένα από ξύλινα σανίδια ή κορμούς δέντρων που μπορούν να συμπληρωθούν από προσόψεις φυσικής πέτρας, γυαλί ή κρύσταλλο.


 
 
 
 
Η αρχιτεκτονική των σπιτιών επιτρέπει τέσσερα είδη στέγης –από άχυρο, κεραμίδια ή πλάκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είστε περιορισμένοι στην επιλογή σας. Κάθε καινούργια ιδέα είναι καλοδεχούμενη… 
 
 
Κάθε ιδιοκτησία είναι συνδεδεμένη με τις δημόσιες κοινωφελείς υπηρεσίες, διαθέτει δηλαδή παροχή νερού, ηλεκτρισμού και δίκτυο οπτικών ινών. 
 
 
 
Το ίδιο το Amatciems διαθέτει δικούς του φυσικούς πόρους γλυκού νερού - δεξαμενές, λίμνες και γεωτρήσεις, όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους ώστε να αλληλοτροφοδοτούνται, αλλά και να αποφεύγονται οι πλημμύρες σε περιόδους βροχών.. 
 
 
Οι κάτοικοι μπορούν να θαυμάζουν τα ζώα και τα πουλιά που κατοικούν στην ίδια περιοχή και κινούνται χωρίς εμπόδια σε όλη την ζώνη και να απολαμβάνουν μαζί τους τις βόλτες τους στο δάσος.

 
 
 
 
 
Η υπέροχη θέα στους λόφους, τις λίμνες, τις πεδιάδες και τα δάση προκαλεί αισθήματα γαλήνης και ηρεμίας.

Το χωριό έχει ήδη προσελκύσει όσους εκτιμούν την απλότητα της φυσικής ζωής. Η κοινότητα του Amatciems είναι απόλυτα διεθνής.
1 σχόλιο:

 1. Επισπεύδονται με προεδρικό διάταγμα τα έργα στον Αστακό
  Ενα έργο, που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως «απάντηση στο φάντασμα της ύφεσης», αλλά που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς εξαιτίας του καυσίμου που θα χρησιμοποιηθεί (LPG). Στην επένδυση που αφορά στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ρεύματος θα δοκιμαστεί το περίφημο fast tracking, σημείωνε υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή, καθώς η ελληνική πλευρά φαίνεται να βάζει σε δεύτερη μοίρα τις περιβαλλοντικές ανησυχίες προκειμένου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.
  Παράλληλα, όμως, όπως υποστηρίζει επιχειρηματίας του κλάδου, η αναφορά και μόνο στο σχετικό ΦΕΚ (β 2.1. Ατμόσφαιρα) για «αρσενικό, κάδμιο, υδράργυρο, νικέλιο και πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες» δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνείας του βαθμού... φιλικότητας προς το περιβάλλον της σχεδιαζόμενης επένδυσης ύψους τριών δισ. ευρώ.
  Το έργο, που αρχικά είχε παρουσιαστεί από τους αρμόδιους ως μονάδα επεξεργασίας LNG, φάνηκε πως θα αφορούσε κυρίως LPG.
  Το LPG είναι καύσιμο από το μείγμα προπανίου και βουτανίου με άλλα αέρια, με ιδιαίτερα υψηλή απόδοση, που όμως αποφεύγεται στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας. Λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητας σήμερα λειτουργούν μόλις τρεις μονάδες (μία στο Πακιστάν για 775 MW και δύο σε Yokkaishi 1.245 MW και Anegasaki 3600 MW στην Ιαπωνία).
  Η Ελλάδα προσφέρει χώρο για εγκατάσταση και παραγωγή ρεύματος, που θα πωλείται κυρίως στην Ιταλία, η οποία μετά το περυσινό δυστύχημα στην Τοσκάνη (εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε LPG με 15 νεκρούς) έχει θεσπίσει αυστηρούς νόμους. Και στέλνει επενδύσεις ανάλογης επικινδυνότητας σε χώρες όπως το Μαυροβούνιο ή η Αλβανία.
  .enet

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.