Τελευταία Νέα :

15 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνα: Βρέθηκε παράσταση πολεμιστή, παρόμοια με του Δία!!!

Νέες ενδείξεις για τις διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές, κατά μήκος του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, αποκαλύπτοντας σαρκοφάγο με παράσταση πολεμιστή, παρόμοιο με απεικονίσεις του Ολύμπιου Δία, κατά τις ανασκαφές στην επαρχία Shaanxi, στη βορειοδυτική Κίνα.

Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua», αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην περιοχή σαρκοφάγο 1.200 ετών της αυτοκράτειρας Wu Huifei, με ανάγλυφες παραστάσεις τεσσάρων πολεμιστών με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και θηρίων, που μοιάζουν με λέοντες. Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, αφού συνήθως οι αρχαίες κινεζικές σαρκοφάγοι φέρουν βουδιστικές παραστάσεις και επιγραφές για αρμονία, ευτυχία και ειρήνη.

Σύμφωνα με τον Κινέζο μελετητή για θέματα του Δρόμου του Μεταξιού, Ge Chengyong, ένας από τους πολεμιστές μοιάζει πολύ με το Δία, τον πατέρα των «Θεών και των Ανθρώπων», σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Παράλληλα, υπάρχουν παραστάσεις ελαφιών, τίγρεων και τράγων.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τράγοι συμβολίζουν την τραγωδία στην ελληνική μυθολογία. Η ίδια η λέξη ‘τραγωδία’ προέρχεται από σύνθεση των λέξεων τράγος και ωδή», σημείωσε ο Κινέζος μελετητής.

Η λέξη «τραγωδία» περιγράφει απόλυτα τη ζωή της αυτοκράτειρας Wu, αφού πολλά από τα παιδιά της πέθαναν σε νεαρή ηλικία και η ίδια έζησε μέσα σε συνεχή φόβο, σχολιάζει ο ίδιος.

thegreekz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.