Τελευταία Νέα :

23 Σεπτεμβρίου 2010

Αδιαφανείς προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Νέο κρούσμα αδιαφανών προσλήψεων αυτή τη φορά στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, με απόφαση των κκ. Σαχινίδη και Ρέππα που δημοσιεύεται στο φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης, καθορίζονται οι αμοιβές δύο (2) τεχνικών συμβούλων οι οποίοι προσελήφθησαν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την παροχή υπηρεσιών σε θέματα του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος. Τα ονόματα των δύο τεχνικών συμβούλων που προσλαμβάνονται είναι στη διάθεση του Diorismos.gr. Από την απόφαση προκαλείται δαπάνη ύψους 21.600 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010 και 43.200 για το έτος 2011 η οποία καλύπεται από τις πιστώσεις του προυπολογισμού της ΥΠΑ.

Με βάση τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για διαφάνεια στις προσλήψεις οι δύο υπουργοί θα πρέπει να απαντήσουν στους πολίτες με ποιο τρόπο, ποιες διαδικασίες και με βάση ποια ανακοίνωση - προκήρυξη προσελήφθησαν τα συγκεκριμένα άτομα ως τεχνικοί σύμβουλοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας; Επίσης θα πρέπει να εξηγήσουν για ποιο λόγο, εφόσον η ΥΠΑ είναι δημόσια υπηρεσία, έγινε παράκαμψη του ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις δεν έγιναν μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, αντίθετα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης;

diorismos.gr

1 σχόλιο:

 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2010

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, δεν γνωρίζει ούτε κατ’ όψη τους δύο τεχνικούς συμβούλους, ειδικότητας Περιβαντολλόγου Μηχανικού, οι οποίοι συνήψαν σύμβαση ορισμένου χρόνου (ενός έτους) με την Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας και μέχρι τώρα ουδέποτε είχε ακούσει τα ονόματά τους.
  Οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι επιλέχθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να συμβάλλουν σε θέματα του Τμήματος Περιβάλλοντος (ΥΠΑ/ΠΡΟΠΕ) προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα έργων στους αερολιμένες της χώρας μέσα στα χρονικά όρια που θέτει το ΕΣΠΑ.
  Οι ανωτέρω, έχουν εκτελέσει περιβαλλοντικές μελέτες για πάνω από 70 αεροδρόμια και είναι κάτοχοι διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου. Και οι δύο μαζί αμείβονται με 5.500 ευρώ μικτά το μήνα.
  Πρόκειται για εξειδικευμένους Περιβαντολλόγους Μηχανικούς με ειδική εμπειρία στο αντικείμενο των αεροδρομίων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.