Τελευταία Νέα :

8 Οκτωβρίου 2010

Παράθυρο για τσιμεντοποίηση αφήνουν οι νέοι δασικοί χάρτες

Παράθυρο για τσιμεντοποίηση δασικών εκτάσεων αφήνει ο νέος νόμος για τους δασικούς χάρτες που ψηφίστηκε από τη Βουλή και επί των άρθρων, και κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε περιοχές που αμφισβητείται ο δασικός χαρακτήρας, ο νέος νόμος ορίζει ότι θα εξετασθεί κάθε περίπτωση χωριστά και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της, θα κριθεί με κριτήρια μη αμφισβητήσιμα, αν θα πολεοδομηθεί ή αν θα περιληφθεί στον οικείο δασικό χάρτη.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος παραδέχεται ότι η προτεινόμενη ρύθμιση δεν μπορεί να ικανοποιεί όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Δίνει όμως οριστική, ασφαλή και ρεαλιστική λύση στο χρονίζον ζήτημα των οικισμών μέσα σε δασικές εκτάσεις οικισμών και παράλληλα, καθιστά εφικτή την άμεση κύρωση των δασικών χαρτών σε όλη την επικράτεια.

Από την άλλη, το υπουργείο Περιβάλλοντος επαναφέρει σε ισχύ τον παλαιό νόμο του 1979 για την προστασία των δασών και σταματάει να υπάρχει η διάκριση δάσους και δασικής έκτασης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η επαναφορά στο αρχικό πλαίσιο του νόμου του 1979 εξυπηρετεί την άμεση ανάρτηση των δασικών χαρτών.
 
skai.gr 

1 σχόλιο:

 1. Ν. Τσούκαλης: Επικίνδυνη η επένδυση στον Αστακό

  Μιας εξαρχής, ως Δημοκρατική Αριστερά δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε ξένες επενδύσεις να έλθουν, να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Παρατηρούμε όμως μια πανικόβλητη κυβέρνηση να λέει «Ναι σε όλα» χωρίς να αξιολογεί τις επιπτώσεις (που μπορεί να αποδειχτούν μη αναστρέψιμες) με κίνδυνο να υποθηκεύσει με τις επιλογές της, το μέλλον της χώρας.
  Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λέει αδιακρίτως «ναι» σε κάθε μια επένδυση που προτείνεται. Αναφέρομαι στην επένδυση του Κατάρ, που κύριο μέγεθός της αποτελεί η Μονάδα LPG στον Αστακό, ισχύος 1.000 MW. Θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας! Η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην τον διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής, μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης μάλιστα επικινδυνότητας. Το LPG δεν είναι ένα «αθώο» αέριο. Δεν είναι το φυσικό αέριο.Είναι το υγραέριο! Γι' αυτό και υπάγεται στην οδηγία «Σεβέζο» ως επικίνδυνη βιομηχανική εγκατάσταση (κίνδυνος από έκρηξη, με επιπτώσεις σε ακτίνα χιλιομέτρων).
  Η απόλυτη ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων δεν μπορεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε τόπο εγκατάστασης τέτοιων επιχειρήσεων που καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν επιδιώκει να αποδεχθεί στο έδαφός της (το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να προορίζεται για εξαγωγή στην Ιταλία!)
  Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.