Τελευταία Νέα :

29 Οκτωβρίου 2010

Από τα ασφαλιστικά ταμεία φάρμακα για διακοπή του καπνίσματος

Τα ασφαλιστικά ταμεία θα χορηγούν τα φάρμακα για την διακοπή του καπνίσματος σε όσους ασφαλισμένους τους προσφεύγουν στα ιατρεία καπνίσματος σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.
 
Επιπλέον φάρμακα θα χορηγούνται και σε ανθρώπους με σοβαρά νοσήματα, όπως ισχαιμία του μυοκαρδίου, διαβήτης και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια....Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Ι. Τούντας, ανέφερε πως οι γιατροί των δημόσιων ιατρείων διακοπής του καπνίσματος θα κρίνουν εάν θα πρέπει να χορηγούν τα φάρμακα αυτά μέσω των ταμείων.
 
Το ποσοστό συμμετοχής στη τιμή του φαρμάκου θα αντιστοιχεί στο 25% της τιμής, όταν πρόκειται για καπνιστές με τα παραπάνω σοβαρά νοσήματα και 75% για όσους προσφεύγουν στα ιατρεία διακοπής, και δεν αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο κ. Τούντας είπε ότι υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από αρκετούς πολίτες για τα δημόσια ιατρεία διακοπής του καπνίσματος.

asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.