Τελευταία Νέα :

11 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη της "Δημοτικής Αλλαγής" στη Γαβριά και το Ψαθοτόπι

Επίσκεψη στα Τοπικά Διαμερίσματα Γαβριάς και Ψαθοτοπίου πραγματοποίησαν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη. Υπήρξε αναλυτική συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μετέφεραν στην Όλγα Γεροβασίλη τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους για σειρά θεμάτων της καθημερινότητας των δημοτών. Κυρίαρχα θέματα υπήρξαν η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, τα δημοτικά τέλη καθώς και η αγροτική οδοποιία και τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα. Εκτενής υπήρξε η συζήτηση και για τα περιβαλλοντικά θέματα, που απασχολούν το σύνολο της ενότητας του Αμβρακικού.

Η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας στα ερωτήματα κατέθεσε και τις βασικές αρχές του προγράμματος του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» για την περιοχή.

Χαρακτήρισε εύλογες τις ανησυχίες των συνδημοτών μας για το πώς θα γίνει σωστά η διαχείριση των θεμάτων της καθημερινότητας υπογραμμίζοντας, ότι ο «Καλλικράτης» δεν αποσαφηνίζει πολλά θέματα. Ταυτόχρονα όμως τόνισε, ότι η ίδια και η παράταξή της, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του Δήμου από την 1η Ιανουαρίου του 2011 σε καμιά περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσει τους συνενούμενους δήμους και τους πολίτες τους ως οικονομικούς «αιμοδότες» της πόλης της Άρτας, αλλά αντίθετα, μέσα από την ιεράρχηση των αναγκών και τον εξορθολογισμό των δαπανών, όλοι οι δημότες του νέου Δήμου θα απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο δημοτικών υπηρεσιών. Αναγνώρισε, ότι η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει μεγάλες κουβέντες για έργα και τόνισε, ότι οι πολίτες θα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε όσους θα προσπαθήσουν να τάξουν γενικώς και αορίστως.

Σε ό,τι αφορά τον Αμβρακικό τόνισε, ότι χρειάζεται περιβαλλοντική αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξή του τόσο ως τόπου ιδιαίτερης αξίας αλλά και ως παραγωγική πηγή. Αυτό θα γίνει με μια σειρά δράσεων που δεν θα εμποδίζουν τους κατοίκους από την επαγγελματική ενασχόλησή τους με την γεωργία, την αλιεία και την κτηνοτροφία, αλλά θα θέτουν κανόνες προς όφελος των ίδιων των τοπικών κοινωνιών. «Θέλουμε επενδύσεις, που θα προσφέρουν δουλειά και εισόδημα στους ανθρώπους της περιοχής. Και ως Δημοτική Αρχή θα διευκολύνουμε τις διαδικασίες αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες της καλής συνεννόησης και της συνδρομής των επιχειρήσεων για την περιβαλλοντική διαχείριση των μονάδων τους. Και οι ίδιοι το επιθυμούν και εμείς θα το κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ ακόμη τόνισε, ότι «Η πεδιάδα χρειάζεται μια σειρά από υποδομές, που θα ανακόψουν την εγκατάλειψη της γης και θα ξανατονώσουν την παραγωγική διαδικασία ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, που θα προσφέρουν εισόδημα στους αγρότες».

Η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη κατέληξε λέγοντας, ότι «Πιστεύουμε και θα εργαστούμε για ένα Δήμο χωρίς αποκλεισμούς κέντρου και περιφέρειας, για ένα Δήμο αποτελεσματικό, που γνωρίζει τα προβλήματα και τους τρόπους να τα λύσει.

Εμείς και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε. Και είμαι σίγουρη, ότι στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους θα αποδείξουν, ότι μας θεωρούν τη μοναδική καθαρή, αξιόπιστη και ουσιαστική λύση για να αναπτύξουμε και να δυναμώσουμε το νέο Δήμο Αρταίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.