Τελευταία Νέα :

5 Οκτωβρίου 2010

Προσοχή στα λάπτοπ

Όσοι συνηθίζετε να εργάζεστε με το λάπτοπ στα πόδια σας καιρός να αναθεωρήσετε καθώς οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μόνιμη βλάβη του δέρματος.


Σύμφωνα με ιατρική μελέτη, το να τοποθετούμε συσκευές κοντά στο δέρμα μας για μακροχρόνιες περιόδους μπορεί να οδηγήσει στο λεγόμενο “σύνδρομο του φρυγανισμένου δέρματος” (toasted skin syndrome) μια ασυνήθιστη όψη ενος διάστικτου δέρματος.

Μάλιστα σε μια περίπτωση ενα 12χρονο παιδί παρουσίασε αποχρωματισμό
στον αριστερό του μηρό με διάφορα στίγματα μετά από πολύωρη ενασχόληση με τον υπολογιστή του παίζοντας παιχνίδια κάθε μέρα για αρκετούς μήνες.

Αν και παρατήρησε ότι το λάπτοπ θερμαινόταν στην αριστερή μεριά ωστόσο δεν έκανε κάτι για αυτό με το να αλλάξει θέση ή να το τοποθετήσει στο τραπέζι, ανέφερε Ελβετοί ερευνητές σε άρθρο τους στο Journal Pediatrics.

Ανάλογη περίπτωση ήταν και μιας φοιτήτριας νομικής η οποία αναζητούσε θεραπεία για το δέρμα στο πόδο της το οποίο είχε αρκετά σημάδια και παρουσίασε με τη σειρά της αποχρωματισμό.

Η Δρ, Κίμπλερλι Σάκλει, θεράπων ιατρός της κοπέλας, δεν μπορούσε να βρει κάποια λύση ,μέχρι που έμαθε ότι ασχολιόταν περίπου 6 ώρες την ημέρα δουλεύοντας με το λάπτοπ στα πόδια της, όπου η θερμοκρασία ήταν στους 52 βαθμούς Κελσίου.

Από το 2007 έχουν εμφανιστεί 10 περιπτώσεις σχετικά με αυτό το σύνδρομο.

Αυτή η κατάσταση του διάστικτου δέρματος μπορεί να παρουσιαστεί από τη υπερβολική χρήση μονάδων θερμότητας και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο.

"Δεν αναφέρω ότι όλες τις περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος συνδέονται με τη χρήση φορητών υπολογιστών, αλλά για είστε ασφαλείς τοποθετήστε το πάνω σε μια τσάντα η σε μια βάση εαν πρέπει να το κρατάτε στην αγκαλιά σας", είπαν χαρακτηριστικά οι Δρ Ανδρέας 'Αρνολντ και Πίτερ Ιτιν του Νοσοκομειακού Πανεπιστημίου Basel.

http://news247.gr


1 σχόλιο:

 1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σκάνδαλο στον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό

  Η επένδυση Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ έσπασε σκανδαλωδώς κάθε ρεκόρ ταχύτητας διαδικασιών αδειοδότησης υποδομών και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

  Πρόκειται για ένα έργο που αναιρεί την ήπια ανάπτυξη της περιοχής και το διαμετακομιστικό ρόλο του λιμανιού για τον οποίον έχουν δαπανηθεί εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι, χωρίς να απαντά σε ζητήματα ουσιαστικής ανάπτυξης, ούτε σε καμία κοινωνική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, με επείγουσες διαδικασίες, εκδόθηκε πρόσφατα νέα Κ.Υ.Α. που καθορίζει το πλαίσιο "αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων" τροποποιώντας προηγούμενη.

  Ερωτήματα προκαλεί το επιχειρηματικό παρελθόν του κ. Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη, εκπροσώπου της μιας εκ των εταιριών της κοινοπραξίας του Αστακού και η εμφάνιση του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Σεφερτζή στην περιοχή του Αστακού ως υποστηρικτή του έργου.

  Η επένδυση αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το περιβάλλον με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ρυπογόνο θερμική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μεγάλης κλίμακας, αφού θα αφορά το LPG, καύσιμο που αποφεύγεται αυστηρά στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας, λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητάς του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.