Τελευταία Νέα :

26 Νοεμβρίου 2010

Θετικότατη η δραστηριότητα της ομάδας ΔΙΑΣ στην Άρτα

«Η παρουσία της ομάδας είναι έντονη τόσο στην πόλη όσο και στα κοντινά χωριά στον καθημερινό «πόλεμο» κατά της παραβατικότητας» Θετικότατη χαρακτηρίζει την δραστηριότητα της ομάδας ΔΙΑΣ (Δίκυκλη Αστυνόμευση) στην Άρτα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Γιώργος Ντοκομές.
Η παρουσία της ομάδας είναι έντονη τόσο στην πόλη όσο και στα κοντινά χωριά στον καθημερινό «πόλεμο» κατά της παραβατικότητας. Η δράση της ομάδας ΔΙΑΣ έχει προληπτικό αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα, επεμβαίνοντας άμεσα σε πολλά συμβάντα όπου χρειάστηκε μέχρι σήμερα, απ’ το καλοκαίρι που ξεκίνησε τη δράση της, με περιπολίες απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ.

«Η δραστηριότητα της ομάδας ΔΙΑΣ ...

... και η παρουσία της πανελλαδικά έχει εκτιμηθεί και είναι θετική γενικά» τόνισε ο κ. Ντοκομές. «Και στην Άρτα το βλέπετε, είναι ένα όπλο στα χέρια του Διευθυντού και κατευθύνεται αναλόγως με το πού υπάρχει εγκληματικότητα. Η αποτελεσματικότητά της είναι δεδομένη. Είναι δεδομένο ότι πανελλαδικά έχουμε μείωση των ληστειών σε τράπεζες. Η ομάδα ΔΙΑΣ, εκτιμώντας τη δραστηριότητά της στην Άρτα είναι θετικότατη.

Εκτός από την πρόληψη η οποία είναι δεδομένο ότι επιτυγχάνεται έχουμε πάρα-πάρα πολλές περιπτώσεις όπου έχουν προσαγάγει άτομα ύποπτα, έχουν προλάβει κλοπές, έχουν ανακαλύψει ΡΟΜΑ οι οποίοι έχουν κλέψει και τους έχουν προσαγάγει στην Υπηρεσία μας, έχουν βεβαιώσει επικίνδυνες παραβάσεις, έχουν πιάσει ναρκωτικά και γενικά η παρουσία αυτής της ομάδος στις εγκληματογόνες περιοχές όπως αυτές τώρα καταγράφονται είναι συνεχής και θετικότατη».

Ενισχύεται το προσωπικό της Α.Δ. Άρτας

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας θα ενισχυθεί με άλλα δέκα άτομα που θα έρθουν για να καλύψουν τις ανάγκες των Υπηρεσιών της. Ερωτηθείς για την ανάγκη ενίσχυσης των Α.Δ. και της ομάδας ΔΙΑΣ ιδιαίτερα στην Ήπειρο όπου υπάρχει έντονο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ο κ. Ντοκομές είπε: «Νομίζω ότι τα άτομα τα οποία είναι στην Άρτα είναι υπεραρκετά και καλύπτουν αυτό το σκοπό. Τώρα προτεραιότητα της Διευθύνσεως και της ηγεσίας είναι να ενισχυθούν και οι άλλες Υπηρεσίες οι οποίες πρέπει να ενισχυθούν διότι η ομάδα ΔΙΑΣ δημιουργήθηκε παίρνοντας άτομα από τις άλλες Υπηρεσίες.

Η ηγεσία μας απ’ ότι ξέρετε ενίσχυσε την Αστυνομική Διεύθυνση με 10 καινούργια άτομα τα οποία μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα επανδρώσουν τις Υπηρεσίες. Νομίζω ότι αν συνεχιστεί αυτή η ενίσχυση των Υπηρεσιών και στο μέλλον θα καλύψουμε υποφερτά τις ανάγκες σε προσωπικό οι οποίες είναι δεδομένες ότι υπάρχουν ελλείψεις. Πάντως η Υπηρεσία έκανε μια καλή προσπάθεια, είναι πολύ καλός ο αριθμός δέκα άτομα για την Άρτα που ήρθανε, κατανεμήθησαν ισομερώς στις υπηρεσίες και προσπαθούμε».

Νέα δεδομένα στην αστυνόμευση μετά τον «Καλλικράτη»

Οι δημιουργία των νέων Καλλικράτειων Δήμων δημιουργεί νέες ανάγκες στην οργάνωση της αστυνόμευσης στην περιοχή αλλά πιθανόν θα χρειαστεί να γίνει και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών διότι με την ανακατανομή των Δήμων που έγινε στην πόλη της Άρτας το Α.Τ. επωμίζεται μεγαλύτερο έργο τόνισε ο Αστυνομικός Δ/ντής.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς για την πιθανότητα δημιουργίας Αστυνομικών Τμημάτων στους Καλλικράτειους Δήμους ο κ. Ντοκομές ανέφερε: «Ακόμα δεν το γνωρίζουμε. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει ο Καλλικράτης και έχω την εντύπωση ότι θα γίνει αναδιάρθρωση και των υπηρεσιών.

Η Α.Δ. της Άρτας έχει μόνο ένα αποκεντρωμένο τμήμα το οποίο είναι το Α.Τ. του Βουργαρελίου το οποίο το ενισχύσαμε, το επανδρώσαμε και λειτουργεί πολύ-πολύ καλά σε σχέση με το τι λειτουργούσε στο παρελθόν διότι φτάσαμε σε ένα σημείο το καλοκαίρι το τμήμα αυτό να έχει μόνο τρία άτομα.

Λειτουργεί πάρα πολύ καλά, η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική για τη λειτουργία αυτή του τμήματος. Λειτουργεί στο νέο Δήμο. Δεν ξέρουμε τώρα τι δυναμικές θα δημιουργηθούν και τι ανάγκες θα προκύψουν και πώς θα λειτουργήσουν οι Δήμοι και αν θα χρειαστεί να λειτουργήσει κάποιο άλλο τμήμα στον ευρύτερο ορεινό όγκο της περιοχής της Άρτας.

Επίσης θα πρέπει να δούμε και την ανακατανομή και την αναδιάρθρωση των εδώ υπηρεσιών δεδομένου ότι πλέον με την ανακατανομή των Δήμων που έγινε στην πόλη της Άρτας το Αστυνομικό Τμήμα επωμίζεται μεγαλύτερο έργο διότι το Πέτα πλέον και το Κομπότι και το Νεοχώρι και η Αγία Παρασκευή κα η περιφέρεια υπάγονται πλέον σ’ έναν ενιαίο Δήμο ο οποίος αστυνομεύεται από το Α.Τ. της περιφέρειας. Επομένως το Α.Τ. της περιφέρειας επωμίζεται πολύ μεγάλο έργο αυτή τη στιγμή περισσότερο έργο απ’ ότι είχε».

Συγχαρητήρια

Ο κ. Ντοκομές αναφέρθηκε και στην εκλογή, στους Δήμους Κεντρικών Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη, των πρώην συναδέλφων του Μαρίνου Γαρνέλη και Δημήτρη Γαλλίκα αντίστοιχα λέγοντας: «Επειδή τους γνωρίζω και τους δύο πρόκειται περί εντιμοτάτων αξιωματικών και δημιουργικών και θεωρώ ότι αν έχουν την ανάλογη δραστηριότητα και στο Δήμο οι Δήμοι αυτοί θα πάνε σίγουρα μπροστά. Τους εύχομαι συγχαρητήρια για την εκλογή τους και καλή δύναμη στα καινούργια τους καθήκοντα».


ixoartas.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.