Τελευταία Νέα :

27 Νοεμβρίου 2010

"Όμηρος" (παράνομων) μεταναστών η Άρτα

Κραυγή διαμαρτυρίας προς κάθε αρμόδιο βγάζουν χιλιάδες κάτοικοι της Άρτας, που βλέπουν καθημερινά οικονομικούς μετανάστες να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στους δρόμους της πόλης τους. Το φαινόμενο τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, με τους φορείς να κάνουν συνεχώς εκκλήσεις προς την κεντρική εξουσία, για να δώσει λύση στο θέμα.Άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά, καθημερινά αποτελούν το κεντρικό θέμα συζήτησης πολιτών, ενώ χαρακτηριστική είναι η αύξηση της εγκληματικότητας κοντά στις περιοχές, όπου διαμένουν οι μετανάστες. Βέβαια, πολλοί λαθρομετανάστες έχουν κατακλύσει και τους άλλους τρείς νομούς της Ηπείρου και κυρίως αυτόν τον Ιωαννίνων, αφού εκατοντάδες είναι καθημερινά σχεδόν οι συλλήψεις Αλβανών λαθρομεταναστών που επαναπροωθούνται στην χώρα τους. Αδιάψευστος μάρτυρας φυσικά είναι το Αστυνομικό Δελτίο που ο αριθμός τον ανθρώπων που περνά στην Ελλάδα από την γειτονική Αλβανία ολοένα και αυξάνεται αντί να μειώνεται.

Σήμερα στην Άρτα υπάρχουν 3500 Αφγανοί και Πακιστανοί οικονομικοί μετανάστες ...

... ενώ το τελευταίο διάστημα ήρθαν και περίπου 1000 Βούλγαροι. Η συντριπτική τους πλειοψηφία μένει στους δρόμους γύρω από το ιστορικό Γεφύρι της πόλης, αλλά και σε κοντινά στην Άρτα χωριά, κάτω από άθλιες συνθήκες, μέσα σε παραπήγματα. Μάλιστα, η Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης περιμένει αύξηση του αριθμού των Αφγανών και των Πακιστανών τις επόμενες ημέρες. Και αυτό, λόγω της συγκομιδής των πορτοκαλιών στην Άρτα που δίνει την ευκαιρία για ένα μεροκάματο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Γκέτσης, Εκδότης και Διευθυντής της εφημερίδας «Γνώμη» της Άρτας, που έχει ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα «ανάστατοι είναι όσοι έχουν κτήματα και σπίτια στην περιοχή της ιστορικής Γέφυρας και λείψουν κάποιες μέρες από αυτά. Επιστρέφοντας θα βρεθούν μπροστά σε απρόσκλητους επισκέπτες, οι οποίοι καταλαμβάνουν σπίτια, αποθήκες και όποιον άλλο χώρο βρουν»!Και συνεχίζει λέγοντας:Αυτό το κάνουν γιατί δεν έχουν που να πάνε να περάσουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα και επιπλέον δεν έχουν να φάνε, να συντηρηθούν και να ζήσουν. Τι μπορεί να γίνει κανένας δεν ξέρει. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, με τους οποίους έτυχε να συνομιλήσουμε λένε απλά: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»! (Σχετικό άρθρο του Κ. Γκέτση δημοσιεύεται πρωτοσέλιδα).Οι κλοπές και γενικά η παραβατικότητα συνεχώς αυξάνεται, ενώ παρατηρούνται απόπειρες βιασμού κ.α. Όπως σημειώνουν κάτοικοι της πόλης, «όσο πληθαίνουν οι μετανάστες στην Άρτα και όσο ζουν σε τέτοιες άθλιες συνθήκες, που δεν έχουν φάνε, λογικό και επόμενο είναι να αυξάνεται η εγκληματικότητα».

Στην άλλη παροικία των οικονομικών μεταναστών της Άρτας, τη Βουλγαρική, τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά. Δουλειές δεν υπάρχουν και τα 1000 περίπου άτομα περιμένουν καρτερικά είτε στους δρόμους κοντά στη Γέφυρα, είτε στις αποθήκες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας, σημειώνεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Γνώμη» της Άρτας.Ωστόσο, κάποιοι θεωρούν ως κυριότερη αιτία για την οποία εκείνοι δεν παίρνουν μεροκάματο τους Αφγανούς και τους Πακιστανούς, «που παίρνουν λιγότερα χρήματα, αλλά δεν κάνουν καλή δουλειά». Οι κόντρες που φαίνεται, ότι υπάρχουν μεταξύ των μεταναστών, όπως υποστηρίζουν πολίτες, δεν θα πρέπει να ξαφνιάζουν κανέναν, αφού το κυνήγι του μεροκάματου έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε ζήτημα «ζωής ή θανάτου»!Οι Βούλγαροι, που περιμένουν πως και πώς να ξεκινήσει η συγκομιδή του μανταρινιού, αναμένεται, όπως δηλώνουν, να μείνουν γι’ άλλους δυο μήνες στην περιοχή, υποδεχόμενοι τα Χριστούγεννα και το νέο έτος μέσα στα παραπήγματα όπου ζουν.

Έμεις σας παραθέτουμε παρακάτω ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή ληστειών ή αρπαγής τσάντων σε βάρος σας που βρίκαμε στο site της Ελληνικής Αστυνομίας, μιας και τα περιστατικά αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο.

Συμβουλές για περίπτωση αρπαγής τσάντας
Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη.
Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και µπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.
Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.
Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.
Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας.
Όταν περπατάτε φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδροµίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
Κρατάτε γερά την τσάντα σας και πηγαίνετε στην μέσα πλευρά του πεζοδρομίου, έχοντας την προς την πλευρά των κτιρίων και όχι του δρόμου.
Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.
Αν κάποιος οδηγός οχήματος σας πλησιάσει για να ζητήσει πληροφορία, αποφύγετε να πλησιάσετε το όχημα του.
Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε µόνοι.
Πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις.
Εάν πέσετε θύμα "τσαντάκηδων" ή "πορτοφολάδων'" ή είσθε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη.
Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.
Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ
Ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας αν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο και φροντίστε να κρατήστε ελεύθερη την τηλεφωνική γραµµή µέχρι να φθάσει η αστυνοµία.
Αποφεύγετε να διατηρείτε µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο χώρο εργασίας σας.
Μην µεταφέρετε µεγάλα χρηµατικά ποσά. Αν δεν γίνεται αλλιώς µεταφέρετέ τα τµηµατικά.
Πραγµατοποιήστε τις συναλλαγές σας µε διακριτικότητα.
Ενεργοποιήστε το συναγερµό µε µυστικότητα και ήρεµες κινήσεις.
Προσπαθήστε να µείνετε ήρεµοι και να είστε προσεκτικοί σε επικίνδυνες ή απειλητικές καταστάσεις.
Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε. Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατέψετε στη διάρκεια µιας ληστείας.
Μην επιχειρήσετε ηρωισµούς.
Παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των κλεφτών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κλπ έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.
Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.