Τελευταία Νέα :

9 Νοεμβρίου 2010

Απο που προέρχεται του επώνυμο "Πάγκαλος"

Το επώνυμο Πάγκαλος έχει συνδεθεί με τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Παππούς και εγγονός, και οι δύο Θεόδωροι, κυβέρνησαν και κυβερνούν τούτο τον Τόπο. Πολλοί, ίσως, να θεωρούν ότι το επώνυμο Πάγκαλος συνδέεται με το αρχαίο ελληνικό επίθετο “πάγκαλος” (πανέμορφος). 
Στην πραγματικότητα, όμως....... ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος οφείλει το όνομα του στις ιταλικές λέξεις pane+gallus (μτφ: ψωμί και κόκορας), τα οποία ήταν ζωγραφισμένα στο οικόσημο της ιστορικής οικογένειας των Παγκάλων από την Κέα. Η ιστορική οικογένεια διακρίνεται στην ελληνική ιστορία από το 16ο αιώνα [Ορλοφικά, προξενικές υπηρεσίες στη Γαλλία, συμμετοχή του Μιχάλη Πάγκαλου στην πολιορκία της Ακρόπολης (1821), Θεόδωρος Πάγκαλος: επιτελάρχης της Στρατιάς της Μικράς Ασίας (1922) κ.ά.] (Γιώργος Δαμιανός)

Για περισσότερα στο 24grammata.com

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σας.

    Ένα νέο Ελληνικό και Ορθόδοξο ιστολόγιο δημιουργήθηκε για όλους αυτούς που αγαπούν την αλήθεια της πίστης μας αλλά κυρίως για όσους είναι ακόμη μακριά της. Ο ιστοχώρος “Αθεΐα, η άρνηση της αλήθειας” είναι μια προσωπική προσπάθεια προβολής αυτής της αλήθειας όσον αφορά την πλάνη της αθεΐας με σεβασμό και αγάπη προς κάθε άνθρωπο. Επισκεφτείτε το χώρο μας και καταθέστε τις απόψεις σας. Όποιος θεωρεί ότι εκφράζεται από το περιεχόμενο του, παρακαλώ ας το προωθήσει με όποιο τρόπο επιθυμεί.

    Ευχαριστώ

    http://eatheia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.