Τελευταία Νέα :

22 Νοεμβρίου 2010

Varyag: Το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας

Το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, κατασκευασμένο πάνω στο κύτος του παλαιού ημιτελούς σοβιετικού αερπλανοφόρου Varyag, είναι σχεδόν έτοιμο και αυτή την στιγμή δοκιμάζονται τα οπλικά του συστήματα! Η είδηση είναι κάτ παραπάνω από εντυπωσιακή καθώς το πρώτο αεροπλανοφόρο δεν αναμενόταν να είναι έτοιμο πριν από το 2013 και από εκεί και πέρα οι Κινέζοι θα ναυπηγούσαν ένα κάθε 18 μήνες! Ναυπηγική ικανότητα που δεν μπορεί να προσεγγίσει κανένα δυτικό κράτος, ούτε καν η Ρωσία.

Αναμένεται να καταστεί επιχειρησιακό σε 14 μήνες από σήμερα, δηλαδή στις αρχές του 2012.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στην Δύση...... "Η «νησίδα» όπου βρίσκεται η γέφυρα και ο πύργος ελέγχου έχει τροποποιηθεί και ένα νέο κινεζικό ραντάρ ελέγχου επιφανείας έχει εγκατασταθεί. Γνωρίζουμε ελάχιστα για το σύστημα πρόωσης, αλλά φαίνεται ότι οι εργασίες προχωρούν πολύ καλά."

Το 300 μέτρων πολεμικό πλοίο αγοράστηκε από την Ουκρανία, η οποία είχε αποκτήσει την κυριότητα όταν η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε, και το 1998 έθεσε το πλοίο σε πλειστηριασμό. Η Κίνα το αγόρασε για 20 εκατομμύρια δολάρια, με την αιτιολογία ότι το πλοίο θα μετατραπεί σε ένα πλωτό καζίνο. Το Varyag ρυμουλκήστηκε μέχρι την Κίνα, αλλά μετά από δύο χρόνια ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής του σε ένα σύγχρονο αεροπλανοφόρο. Θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 65 αεροσκάφη και ελικόπτερα και ήδη ετοιμάζονται οι Μοίρες που θα το επανδρώσουν. H είδηση είναι ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας η Κίνα θα έχει αναπτύξει ένα UCAV ικανό να επιχειρεί από αεροπλανοφόρα και πιθανότατα αποτελέσει βασικό όπλο του νέου σκάφους.
 
defencnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.