Τελευταία Νέα :

16 Μαΐου 2011

Οφέλη της ποδηλασίας στην υγεία

Παρακάτω παρατίθενται μερικά οφέλη της ποδηλασίας στην υγεία, τόσο για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, όσο και για την κοινωνία συνολικά. Πολλά απ’ αυτά δεν είναι μοναδικά προνόμια της ποδηλασίας, αλλά αποτέλεσμα της μέτριας έντασης φυσικής δραστηριότητας. Σε αρκετές περιπτώσεις, η ποδηλασία συνεισφέρει στο να επιτευχθεί αυτή η δραστηριότητα πιο εύκολα και πιο αποδοτικά.


Το πρωτότυπο:The health benefits of cycling

Επίσης:

Τα τροχαία δυστυχήματα ...
...αποτελούν μόνο ένα 10% των θανάτων που οφείλονται στην κίνηση των οχημάτων. Τρεις φορές περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από τις συνέπειες των εκπομπών των οχημάτων. Το υψηλότερο ποσοστό ήτοι 600.000 άτομα πεθαίνουν στην Ευρώπη λόγω έλλειψης σωματικής άσκησης κάθε χρόνο. Περισσότερα ποδήλατα είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για την καταπολέμηση της έλλειψης άσκησης ως αιτίας θανάτου, καθώς και για την μείωση των εκπομπών. Μια έρευνα για την υγεία κατέδειξε ότι οι ποδηλάτες έχουν 30% μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας.

Έχει αποδειχθεί ότι η αύξηση της χρήσης των ποδηλάτων μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων.
Μια μελέτη στο Σάλτσμπουργκ το 1992 έως το 2004 έδειξε ότι, ενώ το ποσοστό της κυκλοφορίας ποδηλάτων αυξήθηκε κατά 40% ο αριθμός των τραυματιών ανά χιλιόμετρο μειώθηκε κατά περίπου 40%. Το γράφημα που ακολουθεί δείχνει ότι ο κίνδυνος ατυχημάτων ποδηλάτου μειώνεται με αύξηση της κυκλοφορίας των ποδηλάτων.

Πολλά περισσότερα στοιχεία, εδώ:

☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀

Σε άνδρες με καρκίνο του προστάτη η σωματική άσκηση συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και από καρκίνο του προστάτη.
Μεταξύ των ανδρών αυτών, εκείνοι που έκαναν την εντονότερη σωματική άσκηση διαπιστώθηκε ότι είχαν το χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του προστάτη.

Περισσότερα εδώ:

☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀

Σύμφωνα με μία άλλη επιστημονική έρευνα η ποδηλασία μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο που διατρέχουν οι γυναίκες να προσβληθούν από τον καρκίνο του μαστού κατά το ένα τρίτο…

Περισσότερα εδώ:

☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀

Κατά τους πρώτους μήνες του 2004 o καθηγητής κ. Froböse και μια ομάδα του Κέντρου Υγείας της Γερμανικής Ακαδημίας Αθλητισμού της Κολωνίας, κυκλοφόρησαν το «Ποδηλασία και Υγεία», την πιο εκτεταμένη συλλογή έρευνας που έχει συνταχθεί για την επίδραση της ποδηλασίας στη γενική υγεία και ευεξία. Η έρευνα αυτή έχει ως στόχο την προώθηση της ποδηλασίας και μια καλύτερη κατανόηση των οφελών για την υγεία που φέρνει η ποδηλασία, π.χ. στις αρθρώσεις, την πλάτη, το καρδιαγγειακό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει προς το παρόν ελληνική μετάφραση…

Το πρωτότυπο στα γερμανικά: «Radfahren und Gesundheit»
Η μετάφραση στα αγγλικά: «Cycling and Health»

Μια αντίστοιχη βρετανική εργασία: Cycling & Health

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.