Τελευταία Νέα :

7 Μαΐου 2011

Search Globe: οι αναζητήσεις στο Internet σε μια εικόνα…

Η Google μόλις λανσάρισε ένα νέο εργαλείο που δημιουργεί μια εικόνα των αναζητήσεων στη μηχανή αναζήτησης της σε όλο τον κόσμο. Το νέο ενδιαφέρον εργαλείο ονομάζεται Search Globe, είναι ένα βασισμένο σε browse εργαλείο που δείχνει από που έρχονται οι αναζητήσεις σε όλο τον κόσμο. Είναι όντως cool..
Η εικονοποίηση δείχνει επίσης το γλώσσα των περισσότερων αναζητήσεων σε διαφορετικές περιοχές με άλλο χρώμα.
Αναπτυγμένη και σχεδιασμένη από την ομάδα Google Data Arts Team με χρήση WebGL, ο τεχνολογία εσωτερικά – στο backend της, χρησιμοποιεί την τεχνολογία του υπολογιστή και το hardware του για να δημιουργήσει γρήγορα, 3D γραφικά. Η Google ισχυρίζεται πως για να χρησιμοποιήσεις το Search Globe χρειάζεται έναν WebGL-ικανό browser (όπως ο Chrome της), για να δεις το Globe.
Η εταιρία έχει ακόμη σε open source το WebGL Globe ώστε οι developers να ‘χτίσουν’ τις δικές τους globes με δικά τους δεδομένα – π.χ είσαι εταιρία που πουλά… αναψυκτικά και δείχνεις σε ποια μέρη του κόσμου πωλούνται τα περισσότερα κ.ο.κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.