Τελευταία Νέα :

9 Ιουνίου 2011

«Κλάπηκαν» … 73.000 έγγραφα νομιμοποίησης μεταναστών από δημόσιες υπηρεσίες!

Σε ...73.000 ανέρχονται τα νομιμοποιητικά έγγραφα αλλοδαπών που έχουν κλαπεί από δημόσιες υπηρεσίες από τον Ιανουάριο του 2006, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη απαντώντας σε αίτημα των βουλευτών του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη για την έκταση του φαινομένου των κλοπών νομιμοποιητικών εγγράφων μεταναστών από τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών σε Περιφέρειες και Δήμους, ειδικά το 2010. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η υφυπουργός, μέχρι και σήμερα ο αριθμός των κλαπέντων-απωλεσθέντων εγγράφων ανέρχεται σε:
-25.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με πλήρη δικαιολογητικά (Τύπου Α΄)
-11.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με ελλιπή δικαιολογητικά (Τύπου Β΄)
-29.959 έντυπα αδειών διαμονής ενιαίου τύπου (βινιέτες)
-2.880 έντυπα δελτίων διαμονής μελών οικογένειας Έλληνα ή πολίτη της ΕΕ
-2.719 έντυπα δελτίων μόνιμης διαμονής μελών οικογένειας Έλληνα ή πολίτη της ΕΕ.
Μάλιστα η κ. Τζάκρη στο έγγραφό της επισημαίνει ότι «στην πλειονότητα των περιπτώσεων για τις οποίες έχει διαπιστωθεί απώλεια εντύπων, παρατηρείται απροθυμία των Δημάρχων σε ενέργειες για την διοικητική διερεύνηση των συνθηκών απώλειάς τους (ΕΔΕ) και τη διερεύνηση ύπαρξης ευθυνών, παρά τις συστάσεις του υπουργείου». Αποτέλεσμα της απροθυμίας αυτής, προσθέτει, « είναι αφενός η αδυναμία καταλογισμού ευθυνών μέσω της διοικητικής διαδικασίας και αφετέρου η αδυναμία διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Αναγγελιοχώρος 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.